Aralık ayı toplantısında son dönemlerde “Aile ve Kadın”, “Aile Yapısının Korunması” gibi kamuoyunda sık sık gündeme gelen bazı düzenlemeler, program ve projeler masaya yatırılarak değerlendirildi. Sona gelinen ve daha çok tespit, teşhis ve çözümler üzerinde durulan çalışmanın tamamlanarak ilgili kurum ve kurullara gönderilmesinin sivil toplum kuruluşları ve platform açısından tarihi bir sorumluluk olduğunun ifade edildiği toplantıda Aile bireyleri arasındaki ilişkilerin sanallaşmasının, giderek daha sathi bir hal alması, tarihi ve kültürel referanslardan beslenen manevi ve duygusal bağların zayıflaması, aile içi iletişim bozuklukları vb. konular üzerinde medyanın etkileri hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek olan “Aile ve Medya” konulu konferans için yapılan hazırlıklarda da sona gelindiği belirtildi.

Platform üyeleri ayrıca dünyada ve ülkemizde giderek artan sigara bağımlılığı ve buna bağlı olarak yaşanan akciğer kanseri vakaları ve ölümlerindeki artış konusunu görüştü. Sigarayı bırakmak noktasında 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün dünyada ve ülkemizde bir fırsat olarak görülmesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, bu amaçla gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarınca yürütülecek kapsamlı çalışmalara ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi. İnsani Değerler Platformu’nun da bu gayelerle Yeşilay derneğiyle birlikte bir dizi etkinlikle 9 Şubat’ta sahada olacağı kaydedildi.

Platformun gündeminde yer alan bir başka hususta, kış aylarında bir taraftan kan bağışlarının çeşitli sebeplerle düşmesi diğer taraftan ise bu aylarda hastalıkların artması sonucu daha fazla kana ihtiyaç duyulması münasebetiyle hâsıl olan sıkıntıların giderilmesi için kan bağışlarının artırılması konusu oldu. Yapılan görüşmelerde Kızılay tarafından yapılan kampanyalara gerek kamu ve sivil toplum kuruluşları gerekse halkın katılımının artırılması için çağrıda bulunulmasına karar verildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim