Turgut Özal Konferans Salonu’nda  gerçekleştirilen ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çolak’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve bazı kurum müdürlerinin yanı sıra çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan günümüzde teknolojiye esir olmuş ve aynı sofrada bir araya gelemeyen bir aile modeli oluştuğuna dikkat çekerek, “Üstelik bu yeni aile modelinde nine ve dedelerimizin eksikliğini görüyoruz. Bu nedenle aile kavramının yeniden irdelenmesi ve tanımlanması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Hitit Söyleşi Günleri’nin, kültürel açıdan oldukça zengin değerlere sahip olan Çorum’un bu değerlerini kayıt altına alıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce 2010-2011 döneminde başlatıldığını anımsatan Ömer Arslan, “Gösterilen ilgiden hareketle 2016-2017 döneminde 7. sezonuna ulaşan etkinliğin, konferans ve panellerle sürdürülmesi plânlanmış ve 27 Aralık 2016 tarihinde ‘Mehmet Akif Ersoy’ konulu ilk söyleşi gerçekleştirilmişti. Her dönemde farklı konu ve konuklarımızı halkımızla buluşturmayı amaçladığımız Hitit Söyleşileri’ne herkesi bekliyoruz.” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Abdullah Çolak ise katılımcılara İslâm’da aile hayatının öneminden bahsederek, bu bağlamda çocuk eğitimi, ebeveyn ve çocuk ilişkileri hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

Eğitimde aile fonksiyonunun yok denecek kadar azaldığını vurgulayan Prof. Dr. Çolak, aile kurumunun ilâhî bir emirle, Hz. Adem ve Hz. Havva ile kurulduğunu ve kıyamete kadar var olacağını dile getirdi.

Ailenin, bir toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Abdullah Çolak, “Bir toplumda aile iyi değilse, o toplumda hiçbir şeyin iyi ve güzel olması beklenemez. Ne yazık ki zor evlenen ve kolay boşanan bir toplum hâline geldik. Ülkemizde boşanma oranı yüzde 12, Çorum’da ise yüzde 17 düzeyinde. Aile kurumu hukukla kurulur ancak ahlâkla yürütülür. Maalesef ülkemizde aile kurumu artık sadece hukuksal zeminde tartışılır oldu.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim