Çorum Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Türker Ejder Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi’nin (SAHU) başlaması nedeniyle Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı'nı ziyaret etti.

Ziyarette  Ç.E.O.E.A. Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Adem Özkara, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Öztekin ve SAHU eğitimine Çorum'da başlayan ilk asistan olan Dr. Mustafa Azak hazır bulundu.

Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, Ankara, İstanbul, Adana gibi 5-6 tane büyük ilde yaklaşık 3 yıldır uygulanmakta olan SAHU eğitiminin, 2016 Sonbahar Tabip Uzmanlık Sınavı (TUS) döneminde 3 hekim asistan kadrosu açılması ile Çorum'da da başladığını ifade etti. Artık Çorum'da çalışan aile hekimlerinin görevlerinden ayrılma zorunluluğu olmadan, yıl içinde gidecekleri 2-3 aylık stajlarla uzmanlık eğitimi alabileceklerini anlatan Görkem, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu uygulamanın yürütülebildiği ender fakültelerden biri olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. SAHU eğitiminin uygulamaya başlamasının,  Çorum’daki Aile Hekimlerinin büyük bir heyecanla beklediği eğitim fırsatına kavuşulmasını sağladığını anlatan Görkem, bu sayede aile hekimlerinin uzmanlaşma şansını yakalamışken Çorum halkının daha çok sayıda Uzman Aile Hekimden hizmet almaya başlayacağını dile getirdi. Yrd.Doç.Dr.Ümit Görkem, Uzman Hekimlerin sayısının artmasının Aile Sağlığı Merkezlerinde verilen hizmetin verimliliğini artıracağını söyledi.

Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Adem Özkara da konuşmasında ziyaretten dolayı Tabip Odası üyelerine teşekkür etti.

Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nın Üniversite bünyesinde Ocak 2013 de kurulduğunu hatırlatan Özkara, “Hâlihazırda  Anabilim Dalımızda mezuniyet sonrası eğitimine devam eden 4 aile hekimliği asistanı bulunmaktadır. Bunlardan ikisi örgün uzmanlık eğitimi kadrosunda, ikisi de Sözleşmeli Aile Hekimliği (SAHU) statüsünde uzmanlık eğitimlerine devam etmektedirler. Çorum’da görev yapan aile hekimlerimizden bir kısmı uzun süredir mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla uzmanlık eğitimine başlamak istiyorlardı.  Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi kapsamında 2017 başından itibaren iki meslektaşımız bu imkâna kavuşmuş oldu. 2017 Nisan TUS döneminde 3 adet SAHU asistan kadrosu açılmıştır ve bundan sonraki TUS dönemlerinde de bu kadroların açılması için çaba göstereceğiz. Asistan eğitimimize çok önem vermekteyiz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim