Ahmet Ümit, şimdi de “Çorum’un tanıtım elçisi” olma sözü verdi. Ünlü yazarı Çorum’a yaklaştıran ise, Hitit uygarlığına ilgisi yanında, Çorumlu oyuncu Ayhan Bozkurt’la olan yakın arkadaşlığı.

Ayhan Bozkurt, YAZILIKAYA’nın 13 Şubat 2017 tarihli 116. sayısında yayınlanan söyleşiyi yaptığımız sırada, arkadaşı Ahmet Ümit’le telefon görüşmesi yapmış ve YAZILIKAYA’ya katkı sözü almıştı.

ÇKM Sahaf’ın düzenlediği kitap imza gününe katılmak üzere önceki gün Çorum’a gelen Ahmet Ümit, opera yöneticileri ve sanatçıları ile birlikte Hattuşa’yı gezdi. Zira, Ahmet Ümit’in “Ninatta’nın Bileziği” isimli Hattuşa’da geçen aşk destanının operaya uyarlanması planlanıyor.

Kitap imza etkinliğinden sonra opera yetkilileri ile durum değerlendirmesi yapan ve dün sabah da erkenden Çorum’dan ayrılan Ahmet Ümit, YAZILIKAYA için söyleşiyi de bir sonraki gelişine bıraktı.

Ancak, bundan sonra bir ayağının Çorum’da olacağını belirten ünlü yazar, Çorum’un tanıtım elçisi olma ve Hitit uygarlığı başta olmak üzere Çorum’un tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılmasında “lokomotif" görevi üstlenme sözünü de net olarak verdi.

(Selda FINDIK )

Editör: TE Bilisim