Nevruz bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Milletvekili Ceylan, “Şimdi ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın vaktidir” ifadesini kullandı.
Ceylan, yenileşme, mutluluk, kaynaşma, canlanma ve bahar bayramı olarak kutlanan Nevruz’un birlik ve beraberliği sağlayarak, insanlar arasında sevgi ve saygılı pekiştirmek ve asgari müştereklerde bireyleri birleştirmek açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Ceylan, “Dini ve milli bayramların kaynaştırıcı etkisi olduğu gibi, evrensel bayramlar da milletlerin aynı konu etrafından birlikte olmasını sağlar. Nevruz Bayramı, baharın gelmesini kutlayan milletlerin ortak bayramıdır. Nevruz; doğanın uyanışı, baharın gelmesini kutlamak için gerçekleştirilen bir eylemdir. Her bayram ismiyle anıldığı anlamının yanı sıra kapsadığı millet veya toplumlar açısından da özel anlamlar içerir” dedi.
Ceylan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Nevruz Bayramı'nın, birlik ve beraberliğimizin yeniden perçinlenmesine, kardeşliğimizi bütün unsurlarımızla yeniden fark etmeye vesile olmasını diliyoruz. Yıllarca bir ve beraber yaşamış insanlarımızın ayrıştırıcı konularla birbirinden uzaklaştırılması yerine, aynı duygu etrafında bir araya gelmesi için var olan sebepleri güçlendirmek ve yenilerini eklemek gerekir. Bugün içinde bulunduğumuz süreçte, farklı anlamlar yüklenmek istenen Nevruz, bir bayram olarak kalmalıdır. Çanakkale ruhundaki toplumsal mutabakat ve çimentomuza katkı sunacak bir fırsat olarak görülmelidir.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim