AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ahiliğin; doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, kardeşlik ve gözü tok olmak anlamına geldiğini belirterek ahilik modelinin yüzyıllarca devam ettirildiğini ancak günümüzde bazı gelenek ve göreneklerin zayıflamaya başladığını dile getirdi.
Ahilik kültürünün günümüzde daha büyük anlam kazandığını belirten Ceylan, artık Türkiye’de bazı şeylerin kabul edilmesi gerektiğini, ötekileştirmeden hoşgörü sahibi olunması gerektiğini ifade ederek, “Gidecek başka ülkemiz yok. Yeni Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönemde teröre karşı birliktelik içerisinde olmamız gerekiyor. Günlük şehit geliyorsa düştüğü yeri yakıyor” dedi.
3 yıl önce analar ağlamasın denilerek başlanan çözüm sürecinin amacının bu günlere gelinmemesi olduğunu kaydeden Ceylan, ülkenin bölünmez bütünlüğüne saldıranların sonuçlarıyla karşılaşacağını, silah bırakma bir yana ülkeden defolup gidene kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.
Millete verdikleri sözü tuttuklarını ve teröre arkasını dayayıp mecliste konuşanların dokunulmazlıklarını kaldırdıklarını söyleyen Ahmet Sami Ceylan, bunların yaptıklarının cezasını çekeceğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim