AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un bir havaalanına sahip olmasını kendisinin de istediğini ancak bunun kolay bir iş olmadığını söyledi.
Kızılay Çorum Şubesi’nin önceki gün yapılan genel kuruluna katılarak burada bir konuşma yapan Milletvekili Ceylan, Vali Ahmet Kara, işadamları ve çeşitli çevrelerin Çorum’a havaalanı yapılması ile ilgili düşüncelerine destek verdiğini dile getirdi.
“MERZİFON HAVAALANI 17 KİLOMETRE KISALACAK”
Konuşmasında Merzifon Havaalanı ile Çorum arasında yapılan yeni yol çalışmalarına ilişkin bilgi veren Ceylan, söz konusu yoldaki çalışmaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı arazi toplulaştırma çalışmaları nedeniyle geciktiğini dile getirdi.
Merzifon Havaalanı’na 17 kilometrelik yeni bağlantı yolu yapılacağını, yolun 7 kilometrelik kısmının duble yol olacağını ve duble yolun 4 kilometrelik bölümünün ise tamamlandığını belirten Ceylan, kalan kısmın ise en kısa sürede bitirileceğini bildirdi. Ceylan, yolun tamamen trafiğe açılmasıyla birlikte havaalanına kadar olan 60 kilometrelik mesafenin 43 kilometreye ineceğini kaydetti.

“ÇORUM’DA HAVAALANI OLMASINI BEN DE İSTERİM”
Vali Ahmet Kara, işadamları ve çeşitli çevrelerin Çorum’a havaalanı yapılması ile ilgili düşüncelerine de destek olduklarını ifade eden Ceylan, “Bizim amacımız Çorum’a havaalanı yapılmasını engellemek değil. Ama sizler de biliyorsunuz ki bu işler öyle hemen olacak işler değil. Çorum’da havaalanı olmasını ben de isterim. Merzifon’a gideceğime TOKİ’ye giderim. Ama bunlar öyle hemen olacak tarzda işler değil. Bizim amacımız öncelikle Merzifon havaalanını Çorum’da daha da yakınlaştırmak. Birileri çıkıp Çorum’a havaalanı yapımı için bir şeyler yaparsa bunu da ilk destekleyecek kişi benim. Gider ilk kazmayı vurur çalışırım. Havaalanı istemiyoruz değil zamanı geldiğinde bunları da konuşuruz. Havaalanı yapmak söylendiği kadar kolay olsa İl Özel İdaresi yarın gider kazmayı vurur. Bürokratlarımız bu konuda adım atarsa bizlerde bu konunun destekçisi oluruz” dedi.

KIZILAY’A YENİ OTOBÜS
Kızılay Çorum Şubesi’nin önceki gün yapılan genel kurulunda konuşan Ceylan, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi Başkanlığı’nın yardımıyla Kızılay’a yeni bir otobüs yapıldığını dile getirdi.
“Çorum Kan Bağışı Merkezi’nde kan toplamak için kullanılan otobüs çok eski ve sürekli arıza verdiği için yeterli sayıda kan bağışı kampanyaları yapılamıyor” diyen Ceylan, bu sorunun kısa bir zaman içerisinde çözüme kavuşacağını bildirdi.
Öte yandan konuşmasının devamında Çorum’a yapılacak olan çeşitli yatırımlar hakkında da bilgi veren Ceylan, Tapu ve Kadastro Müdürlükleri hizmet binasının yatırım programına alındığını kaydederek, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını söyledi. Ceylan, yeni binanın hizmete girmesiyle birlikte vatandaşlara 5 yıldızlı otel konforunda tapu hizmeti verileceğini dile getirdi.
2 bin metrekare alana yapılacak olan yeni Tapu Kadastro ve Tapu Sicil Hizmet Binası’nın toplamda 4 kat olarak yapılacağını söyleyen Ceylan, kapalı otoparkı ve çevre düzenlemesiyle projenin 8 bin metrekarelik bir alanı kapsayacağını ifade etti.
Ceylan, bankalara, kamu kurumlarına yakın olması ve merkezi bir noktada bulunması sebebiyle vatandaşların hizmet almasının son derece kolay olacağını, her türlü ihtiyacın giderileceği altyapısıyla 5 yıldızlı otel konforu sunulacağını söyledi.

“ORTAKÖY YOLU İHALEYE ÇIKIYOR”
2016 yılı içerisinde Çorum-Cemilbey yolunun ihaleye çıkacağını belirten Ceylan, Karayolları Genel Müdürlüğünün her sene 12 milyar TL para harcadığını belirterek, “Bizler Çorum olarak talepte bulunmazsak bu hizmetler Amasya’ya, Sivas’a, Tokat’a yapılıyor. Karayolları bu parayı sene içinde kimden talep gelirse oraya harcıyor. Bizler de Karayolları’na müracaat ederek ilimize yapılması gerekenleri belirttik. İlimize neler yapılabilir diye çalıştık ve projemiz onaylandı. Proje birkaç ay içinde ihaleye çıkarılarak tamamlanacak. Önce Çorum-Cemilbey arası yapılacak daha sonra ise kalan kısmı yapılacak” dedi.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim