AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, hizmette 13 yılda yapılan çalışmaları daha da ileri götüreceklerini ve katlayacaklarını dile getirerek bunun için yerel yönetimlerle birlikte koşmaları gerektiğini kaydetti. Artık küskünlüğün particiliğin bir kenara bırakıp bazı ortak noktalarda birleşilmesi gerektiğini söyleyen Ceylan, verilecek destekle daha iyi işler başarılacağına emin olduğunu vurguladı.
Ortaköy Belediyesi’ne itfaiye aracı teslim edilmesinin ardından Belediye Konferans Salonu’nda toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, 2014’ün Mart Ayı’nda Ortaköy’ün ilk defa bir Ak belediyecilik ile tanışıp kaynaştığını belirterek, bugüne kadar yapılmıyor denilen hizmetlerin milletvekilleri ve devletin sayesinde yapıldığını anlattı. 2 sene öncesine kadar köy görünümünde olan Ortaköy’ü adeta yeniden imar ettiklerini belirten İsbir, “Kalan üç yılda sizlerin de sayesinde öyle bir ilçe bırakacağız ki Çorum’un gözde ve lider ilçesi olacak. 40-50 yıldır girilmeyen mahallelere girdik. Bu hazırlıklar kilittaşı döşemesine bir hazırlık durumundaydı. Geçen yıl kumlama genişletme yaptık. Bunların ardından kilit taşı yapıldı. Bu çalışmalar şuana kadar 1 milyon 10 bin liraya mal oldu ilçemize. Asbest borular ilk olarak 5 kilometresini değiştirdik. Maliyeti 750 bin lira oldu. Kanalizasyon işleri gerçekleştiriliyordu ama eksikti. 4 km kanalizasyon ve 2 fosseptik çalışması yapıp hizmete sunduk. Kanalizasyon uçlarına doğal arıtma yapmamız lazım. Çevre bakanlığına projemizi verdik. Vidanjörümüz yok onun da isteğini yaptık ve o da gelecek inşallah. Mesire yerimiz yoktu, hazırlıyoruz baharda hizmete sunulacak. Ortaköy, Çatak mesire alanının alternatifi olacak. Turizm memleketi burası, gelir elde edici işlemler yapılması lazım. Parti kimliğimi 30 Mart tarihinde bıraktım. Bugün Ortaköy’ün belediye başkanıyım. Bu halkın herşeyi namusu dahil bana teslim. Bu çalışmalar güçlü iktidarla oluyor” diye konuştu.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da konuşmasında; 2002’den 2015’e kadar neler yapıldıysa bunları katlayarak devam ettirmeleri gerektiğini vurguladı. Ortaköy’de yerel seçimlerde bir miting yaptıklarını ve orada verilen sözlerin %90’ının yerine getirildiğini ifade eden Ceylan, “Bir eksiğimiz kaldı cenaze aracı oda hallolacak. Bunlar iş takibiyle inançla kendine güvenle oluyor bu da başkanımızda var. 4-5 yılda yapılacak olan çalışmaları 1 yılda tamamladı ancak bu da yetmez. Ortaköy’de durmak yok yola devam” diye konuştu.
Emekliye her ay fazladan 100 lira verileceğini, 30 yaşına gelmemiş gençlerden yeni iş kuranlara 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi verileceğini üstelik bu işletmeden de 3 yıl da vergi alınmayacağını açıklayan Ceylan, “açılacak işyerine hiç işe girmemiş birini alırsanız maaşını da devlet verecek. Berber dükkanı aç tuhafiye aç. Çiftçiye 30 bin lira hibe evde üretim yapın bunları satalım kooperatif kurup başkanınızı koşturun. Tarımda bazı şeyleri değiştirmemiz lazım. 2017 sonunda Ortaköy barajı bitiyor. Sulanabilir arazinin tamamını sulamamız lazım. Artık ürün çeşitliliği yapmamız lazım. Çorum’un tamamında arazinin hepsini sulamamız lazım. Yaptığımız işleri alınan hibeleri düzgün kullanın. Aramızdaki particiliği bırakıp Ortaköy için birleşelim. Bizi koşturun ve zorlayın durmaya ne teşkilat olarak ne de milletvekili olarak zamanımız yok” şeklinde konuştu.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim