Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ahmet Saatcı, “Diyarbakır'da insanlık mirasının tescilli yapılarından Dört Ayaklı Minare, Paşa Hamamı ve Kurşunlu Camii'ni hedef alan terör örgütü PKK'yı kınıyoruz” diye konuştu.
Camilerin bir beldenin Müslüman ülkesi olduğunun mührü ve senedi olduğunu hatırlatan Saatcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Camileri hedef almak, Müslümanların ruhlarını, imanlarını ve İslam'ı hedef almaktır. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, mutluluğa kavuştuğumuz, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve yenilendiğimiz yerleri yakıp, yıkmak huzura kastetmektir. Terör örgütü, her biri kardeşliğimizin sembolü olan tarihi dokuyu oluşturan eserleri hedef alarak kardeşliğe olan kinini kusmaktadır.
Kültürel mirası hedef almak bir toplumun ortak geçmişine yapılan saldırıdır. Milletin geçmişiyle olan bağlarını yok etme girişimi, köksüz bir toplum meydana getirme çabasıdır. Bu anlayışı da lanetliyoruz. Bir şehrin hafızasını yok etmeye çalışanları şiddetle kınıyoruz. Tarihi mekânlarımızın ve ibadethanelerimizin yakılıp, yıkılmasını kabul edemeyiz. Türk ve Kürtlerin ortak kaderlerinin, sembollerinin hedef alınmasına seyirci kalamayız. Değerlerimizin teröristler tarafından yok edilmesine göz yumamayız, yummayacağız.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim