Yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Kamu-Sen ve KESK’i sözleşme masasını provoke etmeye çalışmakla suçlayan Saatcı, beklentileri karşılamayan mutabakat metnini imzalamayacaklarını dile getirdi. Memur-Sen olarak, masaya dünya ve Türkiye gerçekleriyle örtüşen reel tekliflerle oturduklarını belirten Ahmet Saatcı, tekliflerinin, kamu görevlileri tarafından olumlu karşılandığını ve destek gördüğünü kaydetti.
Bu yıl, hizmet kollarında rekor seviyede kazanım üretilmesini beklediklerini söyleyen Saatcı, tüm iyi niyetli girişim ve gayretlere rağmen Kamu İşveren Heyetinin, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini karşılayacak teklifler getirmez ve uzlaşmaya yanaşmazsa toplu sözleşme mutabakat metnini imzalamayacaklarını ve içeriğinde eylemlilik süreçleri de olan B ve C planlarını devreye sokacaklarını vurguladı.
İnanç ve ibadet özgürlüğünün bir gereği ve kamu görevlilerinin yoğun talebi üzerine toplu sözleşme tekliflerinin içinde Cuma iznine de yer verdiklerini belirten Saatcı, “Hangi dini inanca ait olursa olsun, bu tür taleplerin karşılanması bakımından her zaman doğru ve olumlu bir yaklaşım içinde olacağız. Türkiye’deki normalleşmeye paralel olarak bugün Cuma namazını kılma noktasında bir sıkıntı yaşanmıyor. Ancak, biz bu hakkın iktidarların inisiyatifinde olmasını istemiyoruz. Tıpkı başörtüsü yasağının kaldırılmasında olduğu gibi artık inanç ve ibadet özgürlüğü alanında sınırlama ve kısıtlamaların tamamen kaldırılmasını ve hukukun garantisi altına alınmasını, ülkemize gereksiz enerji kaybettiren tartışmaların geride kalmasını istiyoruz” dedi. Sorumsuz ve sorunlu sendikal anlayışın masayı provoke etmeye çalıştığını belirten Saatcı, heyette asli unsur olarak, yetkili sendikaların genel başkanlarının bulunduğunu ve Memur Sen’in büyük bir mücadele bonucu buazanımı elde ettiğini ifade etti. Saatcı,”Türkiye Kamu Sen ve KESK’in masadaki varlığı gözlemcilikten öte bir anlam ifade etmiyor. Memur-Sen büyük mücadeleler sonucu bir kazanım ürettiğinde kendileri o kazanımı üretmiş gibi basına servis ediyorlar. Masada olumsuz bir gelişme olmuşsa da Memur-Sen’e fatura ediyorlar. Kamu Sen ve KESK’in yaptığı tam anlamıyla sorumsuz ve sorunlu sendikacılıktır. Memur-Sen olarak, masanın nimetlerini de külfetlerini de üstlenmeye hazırız” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim