Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı Kamu İşveren Heyeti’nin teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugünkü toplantıda teklifin artırılarak 2016 yılı için 5+4, 2017 yılı için 3+3 ise 3 ve enflasyon farkıyla gelmesi önemlidir ama yeterli değildir. Tekliflerle kasanın açıldığı görülmüştür. Bundan sonraki süreç müzakere edilebilir” dedi.
Cuma günkü Memur-Sen heyetinin ayağa kalkışında gösterdiği bütünlüğün bütün kamu görevlileri sendikalarının da toptan göstermesi gerektiğini belirten Saatcı, “Bu bir irade beyanıdır. Muhatabımız Kamu İşveren Heyeti’dir. Kamu İşveren Heyeti’ne karşı kamu görevlileri sendikaları heyet başkanı bir tepki verdiğinde aynı tavrı kuşanmak gerekir. Bu anlamda diğer iki konfederasyonun da Cuma günkü tavrından vazgeçerek ‘biz de ortak tavır almaya hazırız’ noktasına gelmiş durumdalar. Bu da son derece olumludur” ifadelerini kullandı.
Masaya yapılan teklifi müzakereye değer bulmadıklarını, yeni bir teklifle masaya gelinmesinin gerekli olduğu yönünde çağrılarının yanıt bulduğunu bildiren Saatcı, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Kamu İşveren Heyeti masaya yeni bir teklifle gelmiştir. Dolayısıyla kasa açılmıştır, masanın da önü açılmıştır. Tekliflerin artırılarak 2016 5+4, 2017 3+3 ve Enflasyon Farkı şekline getirilmesi güzel ama yeterli değil. 2017 yılı için o rakamları müzakere etmeyeceğimizi belirtmek isterim. 2016 yılı için verilen 5+4 rakamı ise müzakere edilebilir, ancak biz bu rakamın da artırılmasını istiyoruz.
Taban aylık, refah payı, enflasyon farkı olmak üzere oransal zamla birlikte 4’lü bir sacayağıyla geldik. Bununla birlikte 241 tane komisyonlarda tartışılan hizmet kolu teklifleri var, 87 tane de Genel Toplu Sözleşmeye tekabül eden teklifler söz konusudur. Bunlar biran önce masayla birlikte teklife dönüştürülmelidir” ifadelerini kullanan Yalçın, “Kamu İşveren Heyetinin yaptığı teklifte taban aylık, refah payı ve Toplu Sözleşme primine yönelik istediğimiz iyileştirme yok. Aile yardımı yok, emekliler ilgili bir teklif yok. 4/C – 4/B’lilerin, sözleşmeli personelin ve vekillerin tamamının kadroya alınmasına yönelik bir teklif yok. Yerel yönetime ilişkin bir teklif yok. Gelir Vergisiyle ilgili yaşadığımız problemlere ilişkin bir teklif yok. Kamu İşveren Heyeti, bizim komisyonlarda yaptığımız tasnifi, genel olarak masaya taşıdığımız 87 teklifimizi ivedi bir şekilde masaya getirmelidir. Bundan sonra Kamu İşveren Heyeti yoğunluklu bir şekilde çalışmaya devam etmelidir.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim