Genel kurula Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık–Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Kongrenin açış konuşmasını yapan Ahmet Saatcı, yönetimi devraldığı günden bugüne kadar destek katkı ve yardımlarını esirgemeyen sendika üyelerine teşekkür etti. Ekip ve takım halinde çalışmanın karşılığında Sağlık-Sen’in Çorum’da en fazla büyüyen sendika olduğunu anlatan Saatcı, ne kendisine ne de ekibine kimsenin hırsız, yalancı, kavgacı, ahlaksız, beceriksiz, başarısız ve liyakatsiz diyemediğini belirterek, genel merkez, siyaset ve bürokrasiyle iyi geçindiklerini ve verilen sözleri yerine getirdiklerini belirtti.

Ülkenin ciddi demokrasi sınavlarından geçtiğini belirten Saatcı, STK’lar olarak bir ülkede ne kadar demokrasi varsa o kadar hak ve özgürlük olduğuna inandıklarını ve sendikaların ülkelerin yönetiminde daha katılımcı bir performans sergilemesi gerektiğine inandıklarını vurguladı. Sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında çalışanlar olarak toplumun en zor kesimlerine son derece ağır şartlarda hizmet verdiklerini vurgulayan Saatcı, ortaya konan emeğin değerinin ölçülemeyeceğini ifade etti.

Kavga ve kaostan yana olmadıklarını belirten Saatcı, “Barış ve huzura katkı sağlayacak herkesle çalışacağımızı, kavga ve kaostan yana olmayanlara kapımızın ve gönlümüzün sonuna kadar açık olacağının müjdesini vermek istiyorum.

Siyasetle, bürokrasiyle, STK’larla kısaca üyelerimize kazanım elde edeceğimiz herkesle iyi geçinmek idealimiz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık–Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de bir konuşma yaptığı kongrede faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından oylamaya geçildi. Seçime tek liste halinde giren Ahmet Saatcı güven tazeleyerek yeniden Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı seçilirken ekibinde ise şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu: Ahmet Saatcı (Şube Başkanı), Adil Algök (Şube Başkan Yrd), Eray Bayrak (Şube Başkan Yrd Teşk.), Rüştü Alakuş (Şube Başkan Yrd Mali), Hacı Nuri Lafçı(Şube Başkan Yrd Basın İltş), Türker Temiz (Şube Başkan Yrd. Mevz) ve Salih Bozok (Şube Başkan Yrd.Eğt).

Denetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Refik Top, Mustafa Sungur, Ahmet Ceylan, Mehmet Bayar, Feride Yazar.

Disiplin Kurulu Üyeleri: Mehmet Tekgeşin, Kenan Kaya, Bedri Ahirzaman, Abdullah Emre Terziöz, İlhan Ünal.

Üst Kurul: Ahmet Saatcı, Eray Bayrak Hacı Nuri Lafçı

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim