Dünyanın istilacı ve sömürgecilerle kendisini bunlara karşı savunmak isteyen mazlumların savaşına sahne olduğunu dile getiren Ahmet Saatcı, Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında elindeki ile yetinmeyip özellikle İslam coğrafyasına göz diken ABD, Batı ve emperyalistlerin gittikleri yere kan ve gözyaşı götürerek huzuru bombaladığını anlatarak şu görüşlere yer verdi:
“İnsanlığın uyanması, İslam aleminin uyanması ve bunun sonucu olarak küresel emperyalizmin oyunlarının ters tepmesi, tuzaklarının bozulması ile olacaktır. Bugün içinde bulunduğumuz savaş, sömürü ve istila ortamı; kendi çıkardıkları savaşlar için İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni geliştiren bu zihniyetin eseridir. İnsana ve emeğe, yaşama hakkına en büyük değeri veren İslam’ın anlaşılmaması ve yaşanmaması için de elinden geleni yapan bu zihniyet, çarenin yine kendisi olduğunu kabul ettirmeye çalışarak, dünyayı kendi oyuncakları haline getirmiştir.
15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişimi de bu anlamda ülkemizin yaşadığı bir işgal girişimidir. Ortadoğu’nun tek istikrarlı ve büyüyen ülkesini ağlarına almak, istikrarsızlaştırmak ve kaosa sürüklemek isteyenlerin oyunları, milletimizin basireti sayesinde bozulmuştur. Ülkemizin darbeye ve işgale direnişi İslam dünyası için de örnek olmuştur. Bu direniş ve uyanışın insanlığın uyanmasına vesile olmasını, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün gerçek barışlara vesile olmasını diliyoruz”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim