Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, gündemde yer alan yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaparak görüşlerini paylaştı.
Saatçi, “Bizim Türkiye’yi güçlü yarınlara taşıyabilmemiz yeni, sivil bir anayasayla mümkün olur. Türkiye'nin ciddi anlamda ekonomik büyüme göstermesi, huzura erişmesi ve küresel bir aktör olmasının yolu yeni Anayasa’dan geçmekte olup, yürürlükteki Anayasa Türkiye'nin hedefleri karşısında topluma dar gelmektedir” ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin mevcut anayasa ile gelebileceği en ileri seviyeye ulaştığını, daha ileri seviyelere ancak daha demokratik ve sivil bir Anayasa ile varılabileceğini belirten Saatçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yeni Anayasa ile Çözüm Süreci birbiriyle alakalıdır. Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştırmadan Türkiye'nin bölgesel bir güç olması mümkün değildir. Türkiye'nin terörle mücadele için harcadığı parayla dünya çapında onlarca proje hayata geçirebilirdi. Kürdü, Türkü ve toplumun diğer bütün kesimleri Çanakkale'de omuz omuza mücadele vermedi mi? Şehit dedelerimizin bedenleri aynı mezarda sarmaş dolaş yatmıyor mu? Bugün istikbali birbirimizin yakasından tutarak arıyorsak bu büyük talihsizliktir. Çanakkale'deki o büyük ruhu biz toplumda egemen kılamamışız ve el ele vermek yerine birbirimizle mücadele ediyoruz.”
Editör: TE Bilisim