2012 yılı seçimlerini kazanarak yaklaşık 1,5 yıl yönetim kurulu başkanlığı yaptığını hatırlatan Ahmet Pehlivan, “Değerli pancar çiftçilerimizin zor şartlarda ve alınlarının teriyle kurdukları bu kurumların vasıfsız insanların elinde heder olmasına, amacı dışında kullanılmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.
Ahmet Pehlivan adaylığına ilişkin yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrıldığım günden bu yana çiftçi kardeşlerimiz ve Kooperatifimiz aleyhine alınan tüm kararlarda şerh’imiz bulunmaktadır. Ancak bu şerh’lerimize rağmen çoğunluğun kararları geçerli olmuş, Kooperatif’in ve pancar çiftçisinin çıkarlarına ters kararlar alınmaya devam edilmiştir.
Yönetim kurulu üyeliği vasfını dahi kaybetmiş bu sözde yöneticiler koltuklarına sıkı sıkı yapışacakları, üyeliklerinin sefasını sürecekleri ve 3-4 ay daha fazla maaş almanın derdine düşecekleri yerde bir an önce seçim kararı alırlar ise kurumun gerçek sahibi çiftçi kardeşlerimiz onlara gereken cevabı sandıkta verecektir.
Yapılacak olan seçimli olağan genel kurulda yepyeni, daha istekli, daha tecrübeli ve daha dinamik bir kadroyla tekrar adayız. Tüm çiftçi kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz.
Bizler çiftçi çocukları ve çiftçiliğin içinden insanlar olarak onların sorunlarını ve sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Çözüm yollarını da biliyoruz. Eğer desteklerini esirgemezlerse birlikte başaramayacağımız iş, aşamayacağımız engel yoktur.
Bu vesile ile yapılacak olan seçimin tüm çiftçilerimize, kooperatifimize ve seçime katılacak olan değerli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Ahmet Pehlivan ayrıca Aday Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Ali İşler, Şükrü Melendiz, Bülent Özdemir ve Oğuz Arpaz’dan oluştuğunu, Aday Denetim Kurulu’nda ise Ayhan Balakcı, Serdal Arun ve Sebahattin Karaçay isimlerinin yer aldığını açıkladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim