Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyerek milletimizin geleceği olan milyonlarca gencin dersbaşı yaptığını hatırlatan Ülkü Ocakları Başkanı İmal, ülke kalkınmasının ancak eğitimle sağlanabileceğini dile getirdi.
Ülkü Ocakları’nın eğitim öğretimin milletin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak; faaliyetlerini imanlı, ahlaklı, dürüst, çalışkan ve mesleğinde başarılı gençlerin yetişmesi noktasında yoğunlaştırdığını dile getiren İmal, “Refah seviyesi yüksek bir Türkiye ancak nitelikli ve “milli” bir eğitim sisteminin teşekkülü ile mümkün olacaktır. Ülkü Ocakları da, böyle bir sistemin kurulması hususunda ısrarcı ve çözüm sunucu olarak milletimize ve gençliğimize hizmete devam edecektir” diye konuştu.
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin niteliğinin bir toplumun gelecek vizyonunu ve milletler tarihinde o toplumun layık olduğu yeri belirleyen önemli bir gösterge olduğunu hatırlatarak bu bağlamda sorunlarla boğuşan, istikrardan yoksun Türk eğitim sisteminin de aziz milletimizin geleceği ve müreffeh yaşama ideali adına hassasiyetle incelenmek ve çözüm odaklı yaklaşımla yeniden ele alınması gerektiğini söyleyen Ülkü Ocakları Başkanı İmal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Kalkınmış bir ülke, güçlü bir millet ancak nitelikli bir eğitim sisteminin teşekkülü ile mümkün olabilecektir. Öğretim faaliyetlerinin evrensel değerlerden uzak ve kalite standartlarının altında olduğu gerçeğinin yanı sıra, huzur ve güven ortamından yoksun bir şekilde faaliyetlerin sürdürülmeye çalışıldığı üzüntü ve endişeyle gözlemlenmektedir. Geçtiğimiz yıllarda ülke genelinde üniversitelerimizde yaşanan olaylar ve terör saldırıları neticesinde eğitim öğretim faaliyetleri defalarca aksamış, üniversitelilerin can güvenliği sağlanamamıştır.
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan hadiselerin bize kazandırdığı acı tecrübelerle şu gerçekleri ifade etmek isteriz ki; üniversitelerin, alçak terör çetelerinden derhal ve kararlı bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Üniversitelerde fikir hürriyetini güçlendirecek ve öğretim faaliyetlerini bu terör çetelerinin ve bunların hamilerinin vesayetlerinden kurtulmasının yegane yolu bu olacaktır. Terör ve baskı gruplarından arındırılmış bir üniversite, özgür bir şekilde bilimsel faaliyetlerin yapıldığı, ülkemizin ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü karşılayacak bir irfan yuvası olacaktır.
Terör olaylarının son derece yoğunlaştığı ve tüm ülke sathında milletimizin bekası açısından tehdit oluşturduğu maalesef yadsınamaz bir gerçektir. Üzülerek belirtmek istiyoruz ki; ihanet şebekelerinin kirli oyunları ve tezgahları, eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte bunların öğrenci kılığındaki canavarları tarafından üniversitelerimizde sahnelenecektir. Bu sebeple üniversite yönetimlerinin son derece temkinli olmaları, üniversitelerdeki güvenliği sağlayıcı önlemler almaları, üniversite özel güvenliklerinin emniyet güçleri ile eşgüdümlü bir şekilde çalışmasını sağlamaları ve terör örgütünün üniversite yapılanmalarına karşı ciddi ve kararlı bir mücadele ortaya koymaları gerekmektedir. Aksi takdirde, gençlerimizin bin bir hayalle geldiği üniversitelerimiz, ilim irfan yuvası olmaktan çıkıp terör örgütlerinin karargahları haline gelecektir”
Türk gençliğinin asla günlük siyasi hesaplara alet edilmemesi gerektiğini belirterek üniversitelerin terör gruplarından arındırılmasının önemine değinen İmal, yarım asırlık kutlu bir çınar olan Ülkü Ocakları’nın milletine aşkla bağlı, insana hizmete sevdalı, insan haklarına ve evrensel değerlere saygılı, başarılı olma azminde ve kararlığındaki tüm gençlerin adresi ve yuvası olduğunu sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim