Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, ülkemizde her gün çok sayıda şehit haberleri geldiğini, buna rağmen Çorum Belediyesi ve Osmancık Belediyesi'nin eğlence geceleri düzenlediğini belirterek, " Vicdanlar bu kadar mı körleşti? El insaf edin, kendinize gelin yeter artık" dedi.
İmal, yaptığı açıklamada şehitlere saygı gösterilmesini isteyerek, "Lakin milletçe kahrolduğumuz, eza ve cefa çektiğimiz bu günlerde sizin bu aymazlığınızı ve pişkinliğinizi de kaldıramıyoruz, hazmedemiyoruz" ifadesini kullandı.
İmal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Vatanımız tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kuşatma altında. Etrafımız ateş çemberi, sınırlarımız delik deşik, “can veririz yurt vermeyiz” diyerek şahadete yürüyenlerimizin sayısı ise her gün artmakta.
Ülkemizin bir bölümünde imanlı, inanmış asker ve polislerimiz, haçlı bozuntusu hain bölücü terör örgütü PKK ile cansiperane vatan savunması içerisinde her gün onlarca şehit vermektedir. Evlatlar babasız, analar evlatsız, eşler gözü yaşlı kocasız kalmaktadır. Vatanın kara bağrında her gün yiğitler solmaktadır. Tabuta dönerek “Bak bu benim babam” diyen küçük yavruların sesleri içimizi kavurmaktadır.
İşte memleketimiz böyle bir ahval içerisindeyken, şehit tabutları her gün üçer beşer onar dizilirken, Çorum ilimizde de akla hayale gelmeyecek, zelil durumlarda olmuyor değil. Geçtiğimiz gün Osmancık Belediyesince ve dün akşamda Çorum Belediyesince “Sıra Gecesi” programı düzenlendi. Sazlar, sözler, eğlenceler, meşkler ve tüm çiğköfteler sizin olsun. Öksürünceye, tıksırıncaya kadar yiyin, gözümüz yok hamdolsun. Allah’tan korkunda bari biraz da şehit hassasiyetiniz olsun. Hiç mi aklınıza gelmedi şehitler, şühedalar, anaların ağıtları, eşlerin çığlıkları? Biz ne yapıyoruz diye hiç mi geçmedi aklınızdan? Vicdanlar bu kadar mı körleşti? El insaf edin, kendinize gelin yeter artık diyoruz.
Gerçi dün yaptıklarınızı hatırlayınca, geriye dönüp baktığımızda Habur’u, Oslo’yu, Dolmabahçe’yi, Şivan Perverleri, Barzanileri aklımıza getirdiğimizde “Sıra Gecesi” düzenlemiş olmanızı da çok da yadırgayamıyoruz. Bu sizin cemaziyülevvelinize çok da uygun düşüyor. Size yakışıyor.
Lakin milletçe kahrolduğumuz, eza ve cefa çektiğimiz bu günlerde sizin bu aymazlığınızı ve pişkinliğinizi de kaldıramıyoruz, hazmedemiyoruz, hazmedemiyoruz, hazmedemiyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim