Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi tarafından dün Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “Şehit Fikri Arıkan Şiir Dinletisi” adlı programın açılış konuşmasını yapanÜlkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Ahmet Hattab İmal, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Bugün gelinen noktada ayrışmak yerine daha da kenetlenmesi gerektiğinin altını çizen İmal, “Biz birimizi sevmek, bir birimizi anlamak ve bir birimizi dinlemek zorundayız” dedi.
İmal, konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün gelinen noktada, ayrışmak yerine daha da kenetlenmek, birlikteliğin vereceği kuvvet ile daha da güçlü hale gelmemiz gerekmektedir. Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir, düsturu bizim için önemlidir. Biz birimizi sevmek, bir birimizi anlamak ve bir birimizi dinlemek zorundayız. Suyun akıp yolunu bulacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Suyun akışını durgunlaştırmak, sağa sola taşıp zarar vermesini önlemek zorundayız. Bugün burada ülküdaşlık hukuku ile bir birimize sarılalım, hasret giderelim. Birileri davasındaki dönebilir, satabilir. Ama bizler ant içtik dönenlerden satanlardan kaçanlardan olmayacağız. Bizim ağabeylerimiz, bugün manevi miraslarına sahip çıktığımız ülkü devleri ölüm karşısında korkmadı ve davasını arkadaşlarını satmadı. İdam sehpasına, nikâh masasına otururcasına sevinçle çıktı. Şimdi bugün bizlerin bir siyasi ikbal için davamızdan dönmemizi kimse beklemesin. Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun, biz bu yoldan döner isek namus bize ar olsun! Biz, kaderin kılıcı karşısında hep boynumuz kıldan ince durduk. Kader geceyi yazdı, ufuklarda yıldızlaşıp pusulasını yitirenlere pusula olduk. Bizimle yıldızlaşamayanlar, gün batımlarında ki gölgelerde kısalıp tükendiler. Kader mevsimleri yazdı, iklim olduk, ay olduk, sabrettik yıl olduk. Bizimle birlikteliğini gösteremeyenler, gün olarak takvim yapraklarında kaldılar, saatlerce ömür sürebildiler. Gece biziz, pusula bizde, mevsim biziz, ay bizde yıl bizde. Bizden olan bizimdir, bizden öte olan boşlukta bir zerredir.” şeklinde konuştu.
(Elif Suar Turalı)
Editör: TE Bilisim