Alparslan Türkeş’in, yaşamı süresince her sınavdan yüzünün akı ile çıktığını, zorlu ama onurlu bir mücadele destanı yazdığını anlatan İmal, Türkeş’in "Fikir, iman, ülkü aşkı...İnsanları güçlü yapan bunlardır.” diyerek, inancın, iddianın ve manevi bağlanışın, karşılaşılan sorunları bertaraf etmede en etkili yol olduğunu gösterdiğini ifade etti.
1944 yılının baskı ve zulümlerinden, 1997 yılının 4 Nisan'ına kadar uzanan muhteşem milliyetçilik mücadelesinde, hayatını ülkesine ve milletine adamışlığın en mümtaz örneklerini oluşturduğunu söyleyen Ahmet Hattab İmal, “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti'ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş; devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakarlığa göğüs germiş bir devlet adamıdır. Geniş ufku, milletine karşı olan derin sevgisi ve muhabbeti O’nu bütün Türk Dünyasının bilge lideri, Başbuğ’u haline getirmiştir. Bugün içinde yaşadığımız sıkıntılı günler, bir kez daha merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in Türk Milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu göstermiştir. Günümüzde de fikirleri ile tefekkür ediyor, emaneti dokuz ışığı ile karanlıkları aydınlatmaya, Türk Milletine hizmet yolunda azmediyoruz.
Tekrar bu vesile ile vefat yıldönümünde Merhum Liderimiz, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i rahmet ve minnetle anıyoruz. Ömrünü Türk- İslam davasına vakfeden ulu çınarın göstermiş olduğu ülküde birlik ve beraberlik içerisinde yürümenin azim ve kararlığını sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim