Darbe girişimi gecesinde televizyonlara cep telefonu ile bağlanarak vatandaşları sokağa davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan binlerce Çorumlu 20 gündür aralıksız olarak sabahlara kadar demokrasi nöbetlerine devam ediyor. Özellikle Çorum Belediyesi tarafından 16 Temmuz günü Hürriyet Meydanı’na kurulan demokrasi platformunda her gen bir çok sivil toplum örgütü ve derneğin temsilcisi çıkarak vatandaşlara demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkürlerini iletiyorlar.
Demokrasi nöbetlerinde ellerinde Türk bayrakları ile aileleriyle birlikte sokakları dolduran ailelere minik çocuklarının da eşlik ettiği gözlerden kaçmazken, bazı kurum ve kuruluşlar da vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıyorlar. Ayrıca çay, meşrubat, su, pilav, ayran, tatlı gibi ikramların dağıtıldığı demokrasi nöbetlerinde her gün bir sanatçı da sahne alarak vatandaşları coşturuyor.
Demokrasi platformunda önceki gün de ilahi sanatçısı Ahmet Hakan Karagül sahne alarak binlerce Çorumluyu mest etti. Karagül, Hürriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlara söylediği birbirinden güzel ilahilerle unutulmaz bir gece yaşattı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim