Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) görevini Şubat 2016 tarihinde Mehmet Bostan’a devreden daha sonra ise Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) Genel Müdürlüğü görevine atanan Osmancıklı hemşehrimiz Ahmet Aksu’nun dün itibariyle yeniden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine atandığı öğrenildi.
Konu ile ilgili alınan bilgiye göre geçtiğimiz haftalarda Çorum Şeker Fabrikası’nın açılışı için Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal ile birlikte ilimize gelen TÜRKŞEKER Genel Müdürü Aksu, 8 ay ardından yeniden ÖİB Başkanlığı görevine atandı.

AHMET AKSU KİMDİR?
1967 Osmancık doğumlu. İlk-orta ve lise tahsilini Osmancık’ta tamamladı. Aksu, Yüksek tahsilini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.
Üniversite tahsilini tamamlamasını takiben Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB) uzman olarak 1992 yılında göreve başladı. Göreve başladığı tarihten itibaren Özelleştirme İdaresine bağlı olan değişik kuruluşlarda Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan vekilliği ve Başkanlık görevlerinde bulundu.
Şubat ayında ÖİB Başkanlığı görevini devreden Aksu daha sonra TÜRKŞEKER Genel Müdürü olarak görev yaptı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim