Haşim Ahlatçı dün parti binasında aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. Ahlatçı’nın basın toplantısına Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ahlatcı’nın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Siyasete çok genç yaşlarda girdiğini ve 2003-2006 yılları arasında Ak Parti Çorum Merkez İlçe Başkanlığı yaptığını hatırlatan Haşim Ahlatçı, “Kuruluşundan bu yana görev yaptığım Ak Patimizden 2011 yılında yapılan Milletvekilliği seçiminde milletvekili ve 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler seçiminde Çorum Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Kıymetli parti mensuplarımızın destekleri ile kamuoyu yoklamalarında önde çıkmıştım. Ancak bir Ak Parti sevdalısı olarak Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve parti kurucularının kararına saygı duymuşumdur. Partimin bana görev verdiği her platformda çalıştım, parti yönetimlerine her türlü desteğimi, sonuna kadar verdim. Bizler her zaman örnek aldığımız Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi, ilkeli bir siyasi duruş sergiledik. Partimizin birlikteliğine, başarısına hep önem verdik, vermeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

Belediye Başkan Aday Adaylığı için yeni bir yola çıktığını kaydeden Ahlatçı, “Bu yola çıkarken Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığındaki hizmetlerini ve çalışmalarını kendimize örnek ve referans alacağız. Güzel Çorum'umuzun artan nüfusu ile birlikte, değişen sosyal ve fiziki şartlardan dolayı sorunlarının da artmakta olduğu görülüyor. Bu sorunların çözümünde sosyal, kültürel ve fiziki şartların birlikte ele alınması gerektiğine inanıyorum. Bunun için de, üç aşamalı bir eylem planının uygulanması gerektiğini düşünüyorum. İlk etapta Belediyemiz tarafından başlanan projelerin tamamlanmasını, ikinci etapta orta vadeli planları hayata geçirip beş yılımızı şekillendirmeyi ve üçüncü etapta ise Çorum’u örnek bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim