Eski Buğday Pazarı’nın yerine yapılacak Forum Çorum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne Pazartesi günü başlayacaklarını açıklayan Ahmet Ahlatcı, Çorum esnafına ve kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlara AVM’den özel kontenjan ayıracaklarını, 183 işyerinin devreye girmesiyle, Gazi Caddesi’ndeki fahiş kiraların da makul seviyeye ineceğini söyledi.
Türkiye’nin 57 ilinde bulunan 344 AVM’nin 400 bin kişilik istihdam sağladığını da belirten Ahlatcı, “Bu yerler yalnızca alışveriş değil, aynı zamanda yaşam merkezleri. Kışın uzun olduğu Çorum için, böyle kapalı bir yaşam alanı son derece gerekliydi” diye konuştu.



Milli Piyango özelleştirme ihalesinde 2 milyar 750 milyon dolara kadar çıkarak adını ekonomi dünyasına duyuran ve Çorum’un yüzünü ağartan, kredibilitesini yükselten Ahmet Ahlatcı, işyerinde düzenlediği basın toplantısıyla, 71 milyon euroya malolacak Forum Çorum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne Pazartesi günü başlayacağını kamuoyuna duyurdu.
Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, AVM arsasını Multi firmasından 15 milyon euroya aldığını belirterek, eski Buğday Pazarı’nın yerine 37 bin metrekarelik alana kurulacak AVM’de 99 bin metrekare inşaat alanı, 50 bin metrekare kiralanacak alan, 183 işyeri bulunacağını ve 1200-1400 kişinin çalışacağını söyledi.
İnşaatın 12-14 ay gibi bir sürede tamamlanacağını ifade eden Ahlatcı, bu arsanın 7 yıldır boş beklediğini de hatırlatarak, kent merkezine, yani Saat Kulesi’ne 800 metre mesafede olan AVM’ye yürünerek ulaşılabileceğini,183 işyerinden oluşacak tesiste her türlü dinlenme ve eğlenme mekânının olacağını bildirdi.
Ahlatcı, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:
“Türkiye’nin 57 ilinde bulunan 344 AVM, 400 bin kişilik istihdam sağlıyor. Bunların yatırım tutarı da 14 milyar doları yabancı sermaye olmak üzere 50 milyar dolar.
Daha küçük kentlerde AVM’ler varken Çorum’da olmayışı önemli bir eksiklikti. Çünkü, bu yerler yalnızca alışveriş değil, aynı zamanda yaşam merkezleri. Kışın uzun olduğu Çorum için, böyle kapalı bir yaşam alanı son derece gerekliydi.
Çorum’da, Gazi Caddesi’nin dükkan kiraları malûm. AVM’de kiralar çok daha ucuz (100 metrekare 6 bin lira) olacağı için, şehir merkezindeki kiralar bakımından da dengeleyici bir etkisi olacak. Bundan esnafımız yararlanacak.
AVM’deki işyerlerinin yüzde 15-20’sini Çorumlu esnafa tahsis edeceğiz. Yüzde 4’ünü de istemeleri durumunda Çorum’da unutulmaya yüz tutmuş zanaatkârlara vereceğiz.




Forum Çorum AVM projesinin dıştan ve içten tasarımı…

(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim