Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında toplanan komisyon, yapılan denetimler sonucu AHL Park’ın bu belgeye hak kazandığını belirledi.

Çorum’da bu belgeyi almaya, ilk olarak SGK yeni binası hak kazanmıştı. Üçüncü belge ise Alaca Devlet Hastanesi’ne verilecek.

AHL Park’ın “Erişilebilirlik Belgesi”, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban tarafından AHL Park Genel Müdürü Ayhan Kocabaş’a teslim edildi.

Ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilişim ve iletişim teknolojisinin engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasına yönelik kriterlere uygunluğu belirlenen yerlere bu belge veriliyor.

AHL Park’ta zemin kabartmalı hissedilebilir yüzey uygulamaları, asansör önü Braille alfabeli yönlendirmeler, asansör içi sesli kat bilgilendirmeleri, kat planlarının Braille alfabeli dizaynı ve engelli WC’lerde tam uyumlu dizayn gerçekleştirildi.

Erişebilirlik alanında yapılan çalışmaların, ortak kullanımda olan diğer kurumsal ve özel binalar için de örnek alınması temenni ediliyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim