Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 21 Mart 2020 günü kapatılan alışveriş merkezleri yeniden açıldı. Çorum’da da Ahlatcı Holding’e bağlı AHL PARK Alışveriş ve Yaşam Merkezi de 21 Mart'ta önlem amacıyla geçici olarak kapanmıştı. AHL PARK AVM dün itibarıyla tüm önlemlerini üst düzeyde alarak ziyaretçilerine kapılarını yeniden açtı.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

AHL Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Ayhan Kocabaş alınan tedbirleri ÇORUMHABER’e anlattı. Açılış öncesinde hijyen koşullarının en üst seviyeye çıkarıldığını söyleyen Ayhan Kocabaş, “AVM içindeki tüm yürüyen merdivenlerin el bantlarına, insanların dokunduğu ne kadar yer varsa özel olarak hem AVM personeli hem de uzman hijyen firması çalışmalarıyla müdahale ediyoruz. Merdivenlerden tuvaletlere kadar her yer didik didik Sağlık Bakanlığı onaylı özel dezenfeksiyon ürünleri ile detaylı bir şekilde temizleniyor” dedi.

GİRİŞTE ATEŞ ÖLÇÜLÜYOR

AHL Park AVM girişlerinde fotoselli el dezenfektanlarının yer aldığını belirten Kocabaş, “Aynı zamanda AVM çalışanları ile ziyaretçilerimizi de koronavirüs ve önlemlerle ilgili bilgilendirmeye özen gösteriyoruz. AVM girişlerinde fotoselli el dezenfektanı sonrası el termal kamerası ve temassız ateş ölçümü ile ziyaretçiler kontrol edilmekte, maskesi olmayan ziyaretçilerimize ücretsiz maske dağıtımı yapılmakta, anlık olarak AVM içerisindeki kişi sayısının sınırlandırılması, sosyal mesafe ikazları gibi çeşitli önlemler alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İŞLETMECİLERDEN 70 GÜN KİRA VE GİDER ALINMIYOR

Açıklamalarını sürdüren Ayhan Kocabaş, “Teknolojik binamızda hava kalite otomasyonu sayesinde virüs ve bakterileri engelleyen özel filtreler kullanılarak %100 taze hava ile hava kalitesini de kontrol altında tutuyoruz. Ziyaretçilerimiz güvenle alışverişlerini yapabilir. Aynı zamanda Ahlatcı Holding Yönetim Kurul Başkanı Sayın Ahmet Ahlatcı, 20 Mart – 1 Haziran tarihleri arasında ticari ortağımız olan kiracılardan kira ve genel gider alınmayacağını, Haziran ayı kirasında ise yüzde 25 oranında indirim yapacağını belirtti” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim