Çorum Yöresel Ürünler Festivali adıyla önceki gün açılışı yapılan fuarla ilgili bilgi veren Demar Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Recep Köymen fuarın 24 Mart 2019 tarihine kadar yani 10 gün süreceğini söyledi. Fuarda, Trabzon’un meşhur kuymak peynirinden, Kayseri’nin pastırmasına, Gaziantep’in salçasına Hatay’ın baharatlarından Gemlik’in zeytinlerine kadar 50’nin üzerinde çeşitli yöresel tatlar ve ürünler yer aldığını dile getiren Köymen, ilk kez geldikleri Çorum’da gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını vurguladı.

Türkiye’nin bir çok ilinde düzenledikleri fuarlara Çorum’u da eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Köymen, Yöresel Ürünler Festivali’nde ayrıca Sürmene’nin bıçağından çeşitli hediyelik eşyaların da bulunabildiğini, ülkenin değişik bölgelerinden farklı lezzet ve tatları denemek isteyenleri fuara beklediklerini ifade etti.

Recep Köymen: “Bu tarz fuarları daha önce Türkiye’nin çoğu ilinde açtık. Rize, Ordu, Bandırma, İstanbul, Gaziantep gibi illerimizde sürekli bu organizasyonları yapıyoruz. Türkiye’yi dolaşıyoruz. Sabah saat 10.00 ile 21.00 arası tüm Çorum halkını bekliyoruz. Şu an ki fiyatlarımız piyasadan daha aşağıda. Farklı tatların tadılması açısından daha geniş kitleye hitap edip, kar marjını düşürerek sunum yapılıyor” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim