Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışının yapılacağı AHL Park AVM’nin inşaatının söz verdikleri gibi 11 ay gibi kısa bir sürede 29 Ekim’e yetiştirildiğini açıkladı.
Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Ahlatcı ve AHL Park inşaatında çalışan teknik elemanların katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Ahlatcı, Çorum’un ilk büyük alışveriş ve yaşam merkezinin resmi açılışının ise 19 Kasım 2016 tarihinde yapılacağını vurguladı.
29 Ekim 2016 günü yapmayı planladıkları açılış töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın program yoğunluğu nedeniyle Kasım ayına alındığını bildiren Ahlatcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bu süreçte yaşanan ve ülkemizin kalbine yapılan malum 15 Temmuz darbe hareketi sonrası ülke olarak daha büyük sorumluluk yüklenmemiz gerektiğini kendimize görev bilerek, her zamankinden daha fazla çalışarak ve tüm olumsuzlukları bertaraf ederek faaliyetimize hiç ara vermeden ülkemize ve şehrimize yapmış olduğumuz bu güzide eserde sona gelmiş bulunuyoruz.
Metrekare bazında %85 ini kiraladığımız Alışveriş ve Eğlence Merkezi kiracılarımızdan bir kısmı AVM' mizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetişmeyeceğini düşünerek mağazalarını hazırlayamadılar. Ona rağmen biz AVM'mizi açılışa hazır hale getirdik. 11 ayda biten Türkiye'nin tek AVM'sidir. 145.000 m2 inşaat alanı, 50.000 m2 kiralanabilen alanı vardır. Çorum'un iş, ticaret ve alışveriş ve eğlence dünyasına ; 50.000 m2 daha, içerisinde eğlence merkezi , modern sinema salonları , tam kapsamlı spor ve sağlık merkezi olan yeni ticaret alanları kattık ve ortalama 1.500 kişiye iş imkanı yarattık. Amacımız Çorum ekonomisinin daha da gelişmesi ve nüfusunun artması, büyük şehir statüsünü kazanmasıdır. Gazi Caddesi’ndeki kiraların yarısını geçmeyen kiralarımızla da, iş yeri kiralarını dengeleme işlevini yerine getirmekten ayrıca mutluluk duyacağız.
Ahlatcı Group olarak biz bütün açılışlarımızı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaparız. Bu büyük yatırımımız olan AVM'yi de Cumhuriyet Bayramına hazır ettiğimiz için çok mutluyuz. Resmi açılış törenimizi Sayın Cumhurbaşkanı'mızın geleceğini ümit ettiğimiz 19/Kasım/2016 Cumartesi günü saat 12:00'de yapmayı planlamaktayız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”






(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim