Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Ziyarette; Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Şerafettin Ahıskalı, İbrahim Ahıskalı, Av. Ali Beyaz ve İhya Çataldağ da hazır bulundu.
Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, Genel Başkan Ziyatdin Kassanov’un selamlarını ve Ahıska Türkleri ile ilgili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Bundan sonra da ortak konular üzerinde birlikte çalışmalar yapmak isteklerini vurgulayan Uçar, Ahıska Türkleri konulu uluslararası sempozyumun yankılarının hala sürdüğünü, bu sayede Çorum’un ve Hitit Üniversitesi’nin oldukça olumlu bir izlenime sahip olduğunu söyledi.
Toplantıda, ülkemiz dışında yaşayan Ahıska Türklerinin lisans ve lisansüstü iş birliği ve Ahıska Derneği kurulması ile ilgili konular hakkında görüşmeler yapıldı. Kurulacak olan derneğin alt yapı ve prosedür ile ilgili ihtiyaçları, izlenmesi gereken yöntem konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Çorum’da Ahıska Türkleri ile ilgili bir dernek kurma konusunda ilke kararına ve çalışmaların başlatılması hakkında görüş birliğine varıldı.
Fuat Uçar’ın ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, Hitit Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen gün arttığını bunda, yapılan tanıtım ve iş birliği çalışmalarının ve düzenlenen uluslararası etkinliklerin büyük rolü olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan ayrıca, Ahıska Türkü gençlerin Hitit Üniversitesi’nde öğrenim görmelerinden büyük memnuniyet duyacaklarını, bunun için gerekli altyapı ve akademik ortama sahip olduklarını dile getirdi. Alkan, üniversite ve STK iş birliği ile uluslararası başarılara hep birlikte imza atılacağını söyledi.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim