Ahilik kültürünün canlı tutulması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftası başladı.

Esnaf ve sanatkârların pîri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahî Evran-ı Veli’nin düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl 31. kez düzenlenen Ahilik Haftası’nın başlaması dolayısıyla kısa adı ÇESOB olan Çorum Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Recep Gür tarafından Vali Necmeddin Kılıç’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

Dün gerçekleştirilen ziyarette ÇESOB Başkanı Gür’e, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Yılın Ahisi Şahin Yıldırım, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve meslek odalarının başkanları eşlik etti.

Vali Kılıç’a bir çiçek takdim eden ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ahilik kültürünün Türk tarihinde çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, “Ahilik, özünde yardımlaşma, başkasını gözetme ve yaşatmayı esas edinen bir sistemdir.” dedi.

Ahilik Haftası kutlama etkinliklerinin bu yıl Vali Kılıç’ın talimatlarıyla mümkün olan en geniş şekliyle düzenleneceğini söyleyen Recep Gür, desteklerinden ötürü Vali Kılıç’a teşekkür etti.

Vali Necmeddin Kılıç ise Ahilik kültürünün 1200 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, Türklerin uzun soluklu devlet geleneğinin oluşmasında Hacı Bektaş ve Ahi Evran öğretilerinin etkisine dikkat çekti. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim