Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından 17-19 Eylül 2018 tarihleri arasında bu yıl 31.’si kutlanacak olan Ahilik Haftası’nın kutlama programı belli oldu. Ahilik Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan ÇESOB Başkanı Recep Gür, ahiliğin tarihimizde ve kültürlerde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Ahilik, özünde yardımlaşma, başkasını gözetme ve yaşatmayı esas edinen bir sistemdir” dedi.

Ahiliğin ahlaki felsefesinin günümüz esnaf ve sanatkarlarınca benimsenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini kaydeden Gür, bu yıl 31.’si kutlanacak Ahilik Haftası’na tüm Çorumlu esnaf ve sanatkarları davet etti.

Yılın Ahisi olarak Çorum Sanayi Sitesi’ndeki Yıldırım Torna sahibi Şahin Yıldırım’ın belirlendiği hafta kutlamaları kapsamında bugün Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Kutlama komitesi tarafından Valilik, Belediye ve Garnizon Komutanlığı ziyaretlerinin yapılacağı etkinliklere Anadolu Özel Eğitim Mesleki Okulu, Vali Atıl Üzelgün Huzurevi ile Ahmet Akdağ Huzurevi’nde yaşlıların ziyaret edilerek tıraş etkinliği ile meyve ikramında bulunulması ile devam edilirken, AHL Park AVM’de de Ahilik kutlama standı açılarak bazı etkinlikler yapılacak.

Kutlamalar kapsamında yarın saat 10.30’da Mehteran eşliğinde Saat Kulesi’nden Piri Baba Parkı’na kadar kortej yürüyüşü, Ahilik Haftası açılışı, açılış konuşmaları, hediye ve plaket töreni, halk oyunları gösterisi, Şed kuşatma töreni, Aşıklar Şöleni yapılacak. Daha sonra ise Pir Baba Parkı’nda esnaf ve sanatkarların ürünlerinin sergi açılışı ve Ahilik Pilavı ile yanıç ikramı gerçekleştirilecek.

Hafta kapsamında 19 Eylül günü ise saat 10.00’da Sungurlu ve Osmancık ilçeleri Bölge Trafik Müdürlükleri önünde seyir halindeki araçlar durdurularak leblebi ikramı ve ilimizi tanıtıcı broşür dağıtılması; saat 13.00’de Öğle namazında Ulucami’de ahirete intikal etmiş şehitler ve Ahi Teşkilatı mensuplarına Mevlit-i Şerif okutulması, öğle namazı sonrası Ulucami, Huzur Camii, Küçük Sanayi Sitesi Camii, Esnaf Evleri Camii ve Abdi Bey Camii’nde Ahi Pilavı ikramı; saat 13.30 Yılın Ahisinin arastasında esnaf ziyaretleri ve yemek (güveç) ikramı ve son olarak saat 15.00’de ise Şehit Emin Güner Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde ‘Ahilik’ konulu konferans gerçekleştirilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim