Dün Afra 2 No’lu Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a çok sayıda Kooperatif üyesi katıldı.

Genel Kurul’da ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Mustafa Duğan başkanlığındaki Divan Kurulu’nda Şeref Yiğit, Etem Ünsal ve Adem Babadayı görev aldılar.

Ardından üyelere seslenen Ahi Evran Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, 7 yıl önce ÇESOB Başkanı iken “Ahi Evran Sanayi Şehri” adıyla projelendirdiği oluşumda gelinen noktanın çok sevindirici olduğunu belirterek, “Tapuları 1 hafta, on gün içerisinde Millî Emlak’tan devralacağız. Bunun müjdesini vermenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin, Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Sitesi arasında orta büyüklükte yeni bir sanayi bölgesi olacağını hatırlatan Yalçın Kılıç, sitede yaklaşık 1000 işyeri bulunacağını ve esnafın kendi bütçesine göre bu dükkânlara sahip olabileceğini söyledi.

Ahi Evran adını Türkiye’de ilk kez Çorum’da bir sanayi sitesine vermiş olmaktan da ayrıca mutluluk duyduğunu kaydeden Kılıç, projeye katkılarından ötürü Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül ve AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ’a ayrıca teşekkür etti.

Ahi Evran Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Mâlî Genel Kurulu, bilanço ve denetim kurulu raporunun ibra edilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim