Mobilyacılar Odası’nın olağan genel kurulunda dilek ve temenniler bölümünde konuşmak için kürsüye gelen ÇESOB Başkanı Kılıç, Ahi Evran Sanayi Sitesi projesinde gelinen son noktayı anlattı.

Mustafa Yaralı’nın kendisinin çırağı olduğunu ve karşısına rakip olarak çıkma cesaretini gösterdiği için teşekkür ettiğini vurgulayan Yalçın Kılıç, kongrede kendisine bazı eksiklerinin de hatırlatıldığını, bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bugüne kadar tüm Ramazan boyunca üyeleriyle iftar yemeklerinde birlikte olduklarını, fuarlara beraber katılarak mobilyacı esnafının gelişimine katkı sağladıklarını, Türkiye geneline düzenledikleri gezilerle esnafın ufkunu açtıklarına inandığını söyleyen Yalçın Kılıç, “Eksiklerimiz mutlaka vardır. Bunları bana hatırlatmanız beni mutlu eder. Beni esnaf için hazırlayacağınız projelere yönlendirin. Bugüne kadar hiçbir esnafımızı kapıdan geri çevirmedik. Ben esnafımın arkasından ne kötü konuşurum ne de konuşulmasına izin veririm. TOKİ konutlarında geçmişte örnek bir daire yaptık ve İstanbul’dan bir firma gelerek bizden daha ucuza yapmayı taahhüt ettiği için işi alamadık. Ayrıca örnek dairenin parasını da alamadık” dedi.

Konuşmasının devamında Ahi Evran Sanayi Sitesi projesine de değinerek 7 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Kılıç, “Biz bu projeyi hayata geçirmek için büyük mücadeleler verdik. Gelinen noktada söz konusu arazi Tarım Bakanlığı’ndan 1 milyon TL’lik bedelle Milli Emlak’a geçti. Ayrıca Belediye’ye 300 bin TL para yatırdık. Gelinen noktada Belediye Başkanımızın bir imzası bekleniyor. Bu imzayı atması ve yazıyı Milli Emlak’a yollaması sonrasında dişinden tırnağından artırarak buraya üye olan esnafımıza Ahi Evran Sitesi tapularını dağıtabileceğiz. Bu çalışma 7 yıllık bir emeğin ürünüdür. Evinizin ekmeğinden keserek buralara para yatırdınız. Ben iddia ediyorum tüm masraflar için metrekare fiyatı 500 TL’yi geçerse istifa ederim. Ben yokluğu bilen bir kardeşinizim. Bugüne kadar odamızda 1 çay parası veya yemek faturası bulursanız adımı bile değiştiririm. Kongremizin esnafımıza hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim