Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç bugün Cuma namazı sonrasında Ahi Evran Sanayi Şehri için “Bayrak Töreni'” düzenleyeceklerini belirtti.

Ahi Evran Sanayi şehrinin yapılacağı alanda bugün saat 14.00’de büyük bir coşku ile projeye start vereceklerini belirten Yalçın Kılıç, tüm Çorum halkını ve esnafı bu mutluluğa ortak olmaya davet etti. Yalçın Kılıç: “Ahi Evran Sanayi Şehri Projesinin yapılacağı alanda kurbanımızı keseceğiz, dualarımızı edeceğiz. 7 yıldır büyük bir sabırla beklediğimiz projemize dualarla başlayacağız. Çorum'umuza şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“ÇORUM ŞAHA KALKACAK”

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından hazırlanan Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi, Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi arasında köprü olacak. Kılıç; ''7 yıldır özlemle ve sabırla beklediğimiz Ahi Evran Sanayi Şehri projesi Çorum'a hayat verecektir. Bizlere inanan güvenen bütün esnaf kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Çorum'un geleceğinin şekillenmesinde etkili olacak projeyi önemsiyoruz. Projenin başta üniversite-sanayi işbirliği olmak üzere esnafın rekabet gücünün arttırılması, yeni iş alanlarının oluşturulması, kayıt dışılık ve göçün minimize edilmesi noktasında kente büyük getirileri olacaktır. Hedefimiz Çorum'un büyümesi. Çorum büyürse bunun herkese olumlu yönde yansımaları olacak. Bir kentte üniversite olabilir ancak sanayi gelişmemişse bunun kimseye bir faydası olmaz. Bu çalışma üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunacak. Üniversitedeki gençlerimiz sanayide kendi alanlarında eğitim görecek. Bundan sonra daha güzel şeyler olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROJENİN AYRINTILARI

Ahi Evran Sanayi Şehri, Ankara yolu üzerinde bulunan araziye yapılacak. Çorum’daki 13 meslek gurubunun bu bölgede gerçekleştirilecek proje dâhilinde Ahi Evran'a taşınması planlanıyor. Yaklaşık bin dönümlük bir alanın bu proje kapsamında değerlendirileceği, Ahi Evran Sanayi Sitesi bölgesine, keresteci, hurdacı, mermerci, kömürcü, inşaat malzemecisi, karoserci, kargo firmaları, demir doğramacılar gibi meslek guruplarından oluşan toplam 13 meslek grubunun taşınması öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde cami, banka, eğitim alanı, sağlık ocağı, itfaiye gibi sosyal donatılarda yer alacak. Küçük Sanayi Sitesi'ne sığmayan ancak OSB ölçeğine ulaşmayan işletmeler de Ahi Evran'a taşınabilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim