Kısa adı ÇESOB olan Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından hayata geçirilen proje için dün Cuma namazı sonrası Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin yapılacağı Ankara yolundaki alanda “Bayrak dikme” töreni düzenlendi.

Vali Necmeddin Kılıç, AKP Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenin saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç yaptığı açış konuşmasında, “7 yıldır büyük bir sabırla beklediğimiz projemize dualarla başlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin, Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Sitesi arasında orta büyüklükte yeni bir sanayi bölgesi olacağını vurgulayan Yalçın Kılıç, sitede yaklaşık 1000 işyeri bulunacağını ve esnafın kendi bütçesine göre bu dükkânlara sahip olabileceğini söyledi.

Ahi Evran adını Türkiye’de ilk kez Çorum’da bir sanayi sitesine vermiş olmaktan da ayrıca mutluluk duyduğunu kaydeden Kılıç, projeye katkılarından ötürü Vali Kılıç, Milletvekili Ceylan, Belediye Başkanı Gül ve AKP İl Başkanı Karadağ’a ayrıca teşekkür etti.

Ardından sırasıyla kürsüye gelen Belediye Başkanı Zeki Gül, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Vali Necmeddin Kılıç, Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin Çorum ekonomisine yeni kazanımlar sağlayacağını vurgulayarak, projeye emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

CEYLAN’DAN FİYAT TAAHHÜTÜ

Öte yandan Milletvekili Ceylan, Ahi Evran’daki dükkânların şu ana kadar Çorum’da yapılacak en ucuz ve fiyatı belli dükkânlar olacağını belirterek, “Burada dükkân fiyatları ucu açık olmayacak. Esnafımız dükkânını alırken, kaça alacağını bilecek. Şu an, Bayındırlık birim fiyatlarına göre metrekare fiyatı 500-700 TL. arasındadır. Ben buradan esnafımıza metrekaresi 600 TL’den işyeri sahibi olabileceklerinin taahhüdünü veriyorum.” diye konuştu.

ÇESOB Başkanı Kılıç’ın katkılarından ötürü Vali Kılıç, Milletvekili Ceylan, Belediye Başkanı Gül ve AKP İl Başkanı Karadağ’a çeşitli hediyeler sunmasının ardından, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen’in duasıyla kurban kesildi.

Ahi Evran Sanayi Sitesi Bayrak Dikme Töreni, konuklara yemek ve çay ikramıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim