Çorum Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında Çorum Sanayi Sitesi’ne yapılacak iki büyük sitenin imar planları görüşülerek onaylandı.

Çorum’da yaklaşık 5 yıl önce Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) öncülüğünde ilimizde kurulması planlanan Ahi Evran Sanayi Şehri için oluşturulan S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri Kooperatifi ile hurdacı, mermerci, kömürcü, mezarcı gibi küçük esnafların kuracağı Zanaatkarlar Sitesi Kooperatifi’nin talebi uyarınca hazırlanan imar planı değişiklikleri Belediye Meclisi’nde görüşülerek onaylandı.

Yaydiğin Mahallesi 111 ada ve 87 parselde yaklaşık 140 hektar alanda kurulacak Ahi Evran Sanayi Sitesi ile Yaydiğin Mahallesi 153 ada ve 211 parselde 64 hektar alanda kurulacak Zanaatkarlar Sitesi için yapılan plan değişikliği hakkında İmar Komisyonu’nun raporu üyelerin bilgisine sunuldu.

İlk olarak Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın üstlendiği Ahi Evran Projesi için Organize Sanayi Bölgesi kuzeyinde Hizmetgaz arkasında 140 hektarlık alan belirlendi. İmar planında Ahi Evran Sanayi Sitesi olarak işaretlenen alanla ilgili üyelere bilgi veren Başkan Külcü, büyük bölümü sanayi alanı olan 140 hektarlık bölgede eğitim, spor tesisi, cami, resmi kurum, yenilenebilir enerji üretim tesisi, belediye hizmet alanı, ağaçlandırma alanı, bağlantı yolları gibi bölümlerin olacağını söyledi. Ankara yolunun 1 kilometre içinde yer alan bölgede başlangıçta 500 hektar alanın istendiğini, arazi yapısı ve talebe göre bunun 140 hektar olarak daraltıldığını ve arazinin tamamının Milli Emlak’a ait olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Külcü bir diğer site olan Zanaatkarlar Sitesi’nin de eski Veterinerlik Fakültesi alanının arkasında 64 hektarlık alanda yapılacağını ve burada da hurdacı, mermerci, keresteci, kömürcü, mezarcı ve bazı oto tamirciler gibi küçük esnafların bulunacağını ve plan değişikliğinin buna ait olduğunu ifade etti. Başkan Külcü, iki kooperatifin talepleri doğrultusunda komisyonun olumlu rapor verdiğini de bildirdi.

İmar Komisyonu’nun Ahi Evran Sanayi Sitesi ile Zanaatkarlar Sitesi plan değişiklikleri onaylandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim