Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı olarak atanmasının ardından Çorum’da ilk ziyaretini S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi’ne gerçekleştiren Zeki Gül, kooperatif başkanı Yalçın Kılıç ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Elektrik ve Su Tesisatçıları Odası Başkanı Erol Bozkurt, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, Osmancık Şoförler Odası Başkanı Bilal Karatağ, Ortaköy Esnaf Odası Başkanı Döndü Eraslan, Çorum Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban ve çok sayıda kooperatif üyesi yer aldı.

“ZEKİ GÜL’E DESTEKLERİNDEN DOLAYI MİNNETTARIZ”

Ziyarette bir konuşma yapan S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum eski belediye başkanı Zeki Gül’ün, Ahi Evran’a çok önemli katkılar sağladığını belirtirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak göreve başlamasından dolayı da mutlu olduklarını ifade etti.

Kılıç, “Zeki Başkanımız Belediye Başkanlığı görevine geldikten 3 gün sonra Ahi Evran ile ilgili beni aradı ve ‘Yalçın Başkanım Belediye’ye kadar gelebilir misin?’ dedi. Yanına gittiğimde bana, ‘Çorum esnafımız burayı gerçekten istiyor. Her gittiğimiz yerde Ahi Evran konusunda ne yapacağımızı soruyorlar ve biran önce yapılmasını bekliyorlar. Esnafımıza tapularını vermek için ben elimden geleni yapacağım. Nerede kaldıysan toparla’ dedi ve müdürlerine de talimat vererek ilk meclis toplantısına yetiştirilmesini istedi. Allah ondan razı olsun. Sonrasında bütün evraklarımızı tamamladık Zeki başkanımız da imzaladı her şey tamam oldu. Ondan sonra bizim önümüz açıldı. Biz bugün bu tapulara hissedar olacaksak bunları sayın Zeki Başkanımıza borçluyuz. 850 üyemiz vardı 950 oldu. Bu projemizde yaklaşık 1.250 işyerimiz olacak. Bu iş baya bir zaman sürüncemede kaldı. Bundan sonra artık çok şükür önümüzde herhangi bir engel kalmadı. Şükürler olsun ki Zeki Başkanımızda Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı olarak bizim en tepemize geldi. Çorum için bütün işlerimizde gönül rahatlığı ile kapısını çalacağımız bir yere gelmiş oldu. Bu da Çorum için çok büyük bir şans oldu. Yani bizim artık Çorum’da bir bakanımız var diyebilirim. Zeki Başkanımızı gördüğümde Ahi Evran’a ilk başladığım gibi bir heyecan oldu. Kendisine esnafımıza sunduğu katkılar için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“AHİ EVRAN ÇORUM’A HAYIRLI OLSUN”

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Zeki Gül, Belediye Başkanlığı döneminde Ahi Evran’ı ilk meclis toplantısına yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Bu projenin sanayi esnafı için çok öneme sahip olduğunu biliyorduk” dedi.

Gül, “Başkanımıza bende çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte de buradaki esnaf kardeşlerimiz için çok güzel çalışmalara imza atacak arkadaşlarımız olur. Hangi işi yapacaksak yapalım risk olmadan rızık olmaz. Haklı olarak bazı memur arkadaşlarımız evrak hazır olmadan hemen imza atma şansları olmuyor. Kendi taraflarında da haklılar. Ama siyaset yapan insanlar dürüst yöneticiler risk almak durumundadırlar. Biz bu işin bir gün bile gecikmesini istemedik. O riski ben alırım dedim. Bir an önce yetiştirmek bu işi yapmak doğrudur diye düşündük. İlk meclise yetişemiyordu, son dakikalarda bir ay daha gecikebilirdi. Bu bir aya da tahammül edemezdik. Bizim Çorumlu vatandaşlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız özelliklede esnafımız hizmetin en güzeline layıktır diye düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra Ahi Evran’da vatandaşlarımızın esnaf kardeşlerimizin binalarının bittiğini görüp açılışına gitmekte nasip olur. Gücüm yettiği kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığında daha yeni başlamış bir kardeşiniz olarak sizlerin yanında olacağım. Sizin adınıza, esnafımız adına Yalçın Başkanımızdan ne gelirse elimden geldiğince yapmaya gayret göstereceğim” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim