Funda Özşener’in yazdığı, Ece Okay’ın yönettiği, 2 saat 2 perdelik oyun yarın saat 20.00’de ve 23 Mart Cumartesi günü ise 14.00 ve 20.00’de olmak üzere ilimizde 3 kez sahnelenecek.

Oyunun biletleri Devlet Tiyatro Salonu gişesinde tam bilet 7,50 TL, öğrenci bileti ise 4,50 TL şeklinde satışa sunuldu. Muharrem Dalfidan, Doğukan Özman, Ceren Erlüle, Gülbahar Bozkurt, Hasan Çağdaş Kılıç, Nedim Salman, Tuğrul Ozan Tuğrul ve Mustafa Erdem’in rol aldığı oyunun konusu ise şu şekilde açıklandı.

“Aşkta ölüme razı gelmemek! Funda Özşener, “Ah! Tamara” isimli oyununu; Ahtamar söylencesinden yola çıkarak yazmış. Ahtamar söylencesine göre, ayrı dinlere mensup sevgililerin birleşmelerine engel olmak için adaya yüzerek gelen aşığa yol gösteren ateşler söndürülerek kahramanların ölümüne sebep olunur. Bazı kaynaklarda ise kıskanan ve sevgilileri ayırmak isteyen yan karakterler ölümlerine sebep oluyor.

Oyunumuzun kadın kahramanı Tamara ise, sevdiğiyle birlikte olurlarsa öleceklerine dair olan yazgısına karşı koymak ister. Söylencenin, sürekli ve doğal bir yazgıya dönüşme olasılığı çeşitli vasıtalarla kahramanlarımızı etkiler ve aşklarını yaşamak yolunda ölmemek için ellerinden geleni yaparlar. Kahramanlarımız aşklarının imkansız kılınışına razı gelmek istemez.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim