Geçtiğimiz günlerde Karabük’e giden Milletvekili Tufan Köse burada yaptığı ziyaretlerde çeşitli sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek partisinin ekonomik kriz karşısındaki politikaları ve çözüm önerilerini anlattı.

Türkiye’nin ağır ekonomik krizden geçtiğini belirten Milletvekili Köse, parti yönetimi tarafından hazırlanan bu çalışma programı kapsamında 81 ilde, sivil toplum, meslek, işçi-işveren örgütleri ile bir araya gelerek toplantı yapacaklarını ifade etti.

Karabük’teki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Çorum Milletvekili Köse, ekonomik krizin en fazla etkilenen kesimleri olan bu kuruluşları ziyaretlere öncelik verdiklerini ve bu örgütlerle yapılan toplantılarda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı “Ekonomik Krize Karşı 13 maddeyi” paylaştıklarını ifade etti.

81 ilde oluşturulan ekonomi heyetleri ile “Yaşanan bu ağır ekonomik kriz karşısında ülkemizin ve milletimizin yanındayız” diyeceklerini ifade eden Köse, bu süreçte mutlaka ortak akılla hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomik krizin üreticiden, tüketiciye, toplumun her kesiminde ciddi şekilde hissedildiğini belirten CHP’li Köse şunları söyledi: “Üretimden koparılan bir Türkiye, israf ekonomisi ve bunun faturası vatandaşa kesilmek isteniyor. Bugün yaşanan tablo maalesef budur.”

“Ülke bu derin krizden nasıl çıkar?” Bunun cevabını bulmak için sivil toplum kuruluşlarının kapısını çaldıklarını vurgulayan Tufan Köse, Anadolu’nun dört bir yanında gezerek, Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkla, üreticiyle, sanayici ile toplumun her kesimi ile beraber çözüm yolu arayacaklarını ifade etti.

Karabük Ticaret Odası, Karabük Esnaf Kefalet Kooperatifi, Safranbolu Esnaf Kefalet Kooperatifi, Safranbolu Ticaret Sanayi Odası, Safranbolu Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eden Tufan Köse’ye CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Karabük İl Başkanı, İlçe Başkanları ve Parti yöneticilerinden oluşan heyet eşlik etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim