Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bir adli bir de idari olmak üzere iki yeni ihtiyaç kararnamesi yayımladı. Yayımlanan kararnamelerle bin 45 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

HSYK Birinci Dairesi tarafından hazırlanan 2017 Yılı Adlî Ve İdarî Yargı Kararnamelerine ilişkin bir duyuru HSYK internet sitesinde yayınlandı. Kararname kapsamında Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Yüksel Samsun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine atandı.

2017 yılı adlî ve idarî yargı ihtiyaç kararnamelerine ilişkin çalışmaların 9 Mayıs 2017 günü karara bağlandığı, kararname sonrası adlî yargıda boş kalan kadrolara kura kararnamesi ile atamalar yapılacağı, meslektaşlarının görev yerinden ayrılmalarına yönelik tebligat ve müstemir yetki talebine ilişkin bilgilendirmelerin daha sonra ilan edileceği belirtilen HSYK açıklamasına göre Çorum’dan da çok sayıda hakim ve savcının görev yeri değişti. Ayrıca Çorum’a bazı atamalar yapıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Yüksel’in Samsun’a atandığı kararname kapsamındaki diğer atamalar ise şu şekilde gerçekleşti. “Bakırköy Hakimi Rıfat Turanlı Çorum Hakimliği’ne; Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Ceylan Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na; Nazilli Hakimi Gülşen Şen Çorum Hakimliği’ne; Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kamil Kaya Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na; Çorum Hakimi Asena Biçer Bayrak Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne; İskenderun Hakimi Seray Gümüş Çorum Hakimliği’ne; Çorum Hakimi Selda Barış Trabzon Hakimliği’ne; Nevşehir Hakimi Tuğba Şekerci Çorum Hakimliği’ne; Erzincan Hakimi Mustafa Selçuk Tor Çorum Hakimliği’ne; İskilip Hakimi Tuğrul Durmaz Salihli Hakimliği’ne; Sungurlu Hakimi Şengül Yılmaz Bafra Hakimliği’ne; Sungurlu Hakimi Mustafa Alper Kesik Fatsa Hakimliği’ne; Osmancık Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Açıkgöz Edremit Hakimliği’ne; Malatya Hakimi Ayfer Olğun Sungurlu Hakimliği’ne; Sungurlu Hakimi İbrahim Tırık Erzincan Hakimliği’ne ve Çorum Hakimi Mikail Şeker İstanbul Hakimliği’ne atandı”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim