AĞIR CEZADA GÖRÜLEN DOSYA UZLAŞMA BÜROSUNA GÖNDERİLDİ
Çorum'da yaşayan 52 yaşındaki Abdulkadir Ç. 2015 yılı Kasım ayında bir sigorta şirketinin kendisini arayarak sağlık sigortası pirim borcunun olduğunu söyledi. Bunun üzerine Abdulkadir Ç. kendisine verilen hesap numarasına belirtilen parayı yatırdı. Bir süre sonra yaptığı araştırmada kendisinin dolandırıldığını anlayıp Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Abdulkadir Ç. İ.K.'den şikâyetçi oldu. Başlatılan soruşturma kapsamında İ.K. hakkında "basit dolandırıcılık" suçundan dava açıldı. Dosya, Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 
“BASİT DOLANDIRICILIK “SUÇUNDAN YARGILANDI
Dün  1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, Abdulkadir Ç. ve İ.K. katıldı. Bir suçtan dolayı ceza evinde tutuklu bulunan ve tele konferansla duruşmaya katılan İ.K. savunmasında, Adı geçen şirkette daha önce ortaklık yaptığını ancak daha sonra ortaklıktan ayrıldığını, o dönem 15-16 kişinin SGK pirim borcunun kendi hesabına yatırıldığını, şahısların da kendisinde şikayetci olduğunu söyledi. İ.K. kendisinin dolandırıcılık yapmak gibi bir niyetinin olmadığını belirtti. 
UZLAŞTILAR VE DOSYA UZLAŞMA BÜROSUNA GÖNDERİLDİ
Mahkeme Başkanı tutuklu sanık İ.K.'ye, "Basit dolandırıcılık" suçlarının artık Ağır Ceza Mahkemeleri'nde görülmeye başlandığını, şayet bu tür dosyaların her iki tarafın anlaşma yoluna gitmesi durumunda uzlaştırma bürolarına gönderileceğini söyledi. Abdulkadir Ç. ise İ.K.'nin mağduriyetini gidermesi halinde, uzlaşma yoluna gidebileceğini kaydetti. İ.K. Abdulkadir Ç.'nin 205 lirasını ödeyeceğini belirterek uzlaşmak istediğini beyan etti. Mahkeme dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesine karar verdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim