AGD Şube Başkanı Bekir Uyanık, ziyaret sırasında bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Siyer-i Nebi Yarışması hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Büyük’e ayrıntılı bilgi verdi.
Peygamber Efendimizin hayatını bilen ve onu kendisine rehber edinen gençler yetiştirmek istediklerini dile getiren Bekir Uyanık, “Bu maksatla bu yıl yarışmamızı genişleterek ortaokulları da dahil ettik. Liseli gençler Mustafa Soykök’ün “İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed SAS” ve ortaokullar ise Mustafa Nuhoğlu’nun “Peygamberimizin Hayatı” isimli kitabından sınav olacaklar.
İlçelerimiz dahil bütün lise ve ortaokullara ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıl yarışmaya 3 bin liseli başvuru yapmıştı. Bu yıl az iki katı olmasını bekliyoruz. Gençlerimiz başvurularını ‘Efendimizinizinde.com’adresinden yapacaklar. Son başvuru tarihi 4 Aralık, Sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yapılacak. Bununla ilgili gerekli bakanlık izinleri alındı. İlimizde yapılacak olan bu yarışma ile ilgili çalışmalarımızda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğini bekliyoruz” dedi.
Daha sonra AGD Şube Başkanı Uyanık, Siyer-i Nebi yarışmasında soruların çıkacağı “İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed” kitabını, İl Milli Eğitim Müdürü Büyük’e hediye etti.
Ziyarette Uyanık ile birlikte AGD Yurt Müdürü Emrah Öztekin, Genel Merkez İmam Hatipler Komisyonu Teşkilat Başkanı Mahmut Sami Koçak da hazır bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Büyük de ziyaret ve hediye için heyete teşekkür etti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim