Kermesin açılışından önce sinevizyon gösterisi ile kampanya hakkında bilgi verildi. Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Afrika kıtasında yaşlılık ve yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca Afrikalı, ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği, “İmam hatipliler Göz Nuru Oluyor” sloganıyla Türkiye çapında yaklaşık 4 bin imam hatip okulunda katarakt kampanyası başlattı. Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de “İmam Hatipliler Göz Nuru oluyor” kampanyasına destek için kermes düzenledi. Kermesten elde edilecek gelirin tamamının Afrika ülkelerindeki katarak hastalarının tedavisi için kullanılacağı açıklandı.

Kermesin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, hayırlı bir işe imza atan öğrencileri tebrik ederek: “Müslüman olmak dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahiplerini ve mazlumu düşünmek demek. Kermesin düzenlenmesin emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim