Şu anda cezaevlerinde 250.000 civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu belirten Feyzioğlu af kanununun istisna tuttuğu suçlar çıkarılınca, 163.000 kişinin bundan yararlanacağının hesaplandığını anlattı. Anayasa Mahkemesi’nin, istisna tutulan suçlardan bazılarını istisna kapsamından çıkaran iptal kararları verirse bu sayının artacağını anlatan Feyzioğlu, af kanununun getirdiği ceza indiriminin beş yıl olduğunu, beş yıl düşüldükten sonra geriye yatacak cezası kalmayan hükümlülerin salıverileceğini kaydetti.

Kapsama giren suçların içinde uyuşturucu satıcılığı ve mafya tipi silahlı örgüt kuruculuğu ve üyeliğinin de bulunduğunu hatırlatan Feyzioğlu, “Okul önlerinde, sokaklarda, çocuklarımıza uyuşturucu satan, şeker diye zehir veren torbacıların aldığı ortalama ceza beş yıldır.

Af Kanunu kabul edilirse bu torbacıların tamamına yakını dışarı çıkacak. Bu sayı 50.000.

Bu torbacıların sattıkları uyuşturucunun geliri dolaylı yollardan PKK’ya ulaşıyor. PKK dünyanın en büyük uyuşturucu çetelerinden biri. Yıllık uyuşturucu geliri 1,5 milyar Dolar. Yani af kanunu dolaylı olarak PKK’ya da yarayacak.

Ayrıca terör örgütü sınıfına girmeyen silahlı örgütlerin kurucu ve üyeleri de çoğunlukla tahliye edilecek.

Yüce Meclisimizin bütün bunları dikkate almasını, polisimizin yargımızın emeklerini düşünmesini diliyorum” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim