Derneğin kurucu başkanı Semrin Kaleli’nin selamlama ve tanıtım konuşmasının ardından kürsüye gelen İkbal Kaya, eski yaraların oynandığı sürece hafızada taze kaldığını ve acıların son bulmadığını ifade. İnsanların nefret ettikleri şeyleri taşımaya devam ettiklerini dile getiren Kaya, yaşamaya başlanmadığı sürece geçmişin unutulamayacağını ve bağışlanmanın olmayacağını kaydetti.
Herkesin problem yaşadığı ya da affedemediği birilerinin bulunabileceğini söyleyen İkbal Kaya, affetmenin uzun yaşamın anahtarı olduğunu belirtti. İnsanın ruh haliyle sağlığı arasında hafife alınamayacak derecede bir bağ bulunduğunu, negatif duygu ve düşüncelerin hem psikolojik, hem de fizyolojik açıdan etkilediğini anlatan Kaya, birinin affedilmediği zaman vücutta bazı tepkimeler meydana geldiğini oluşan psikolojik baskının zaman içinde kalp basıncının artmasına, kalp rahatsızlıklarına ve hormonal değişikliklere ve nörolojik bozukluklara neden olabildiğini dile getirdi.
Affederek insanların ileride çıkabilecek sağlık problemlerinden de kurtulabileceğini söyleyen İkbal Kaya, kanser, ülser, reflü, sinirsel rahatsızlıklar, mide ve sindirim problemleri, hafızayla ilgili sorunlar, cilt sorunları ve daha birçok sağlık sorununa dur denmiş olacağını belirtti.
Kaya, “Affetmiş olmakla kendinize çok büyük bir değer vermiş olursunuz. Geçmişin kırıntılarıyla yaşayan biri değil, geleceğe umutla bakan biri olursunuz. Bu da kendinize verebileceğiniz en büyük hediyedir.
Affederek önünüzde yepyeni olasılıkları var etmeye başlarsınız. Çekim yasasının olumsuz anlamda işlemesini sağlayan en büyük virüsten kendinizi kurtarırsınız.
Affetmekle size zarar verdiğini düşündüğünüz insanlara karşı küçülmeyerek kendi gücünüzün farkında olursunuz.” Dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim