Törene Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Bayram Zengin ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, okul müdürleri, AES İl ve ilçe temsilcileri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Cansel Güven'in Atatürk ilkelerine bağlı bir eğitimci olmasının yanında öğretmen örgütlenmesinde açmış olduğu onurlu, bağımsız yolun kendilerine ışık tutacağını ifade etti ve konuşmasının sonunda Cansel Güven'e Başöğretmenlik Onur ödülünü takdim etti.

Teşekkür konuşması yapan Cansel Güven de “Bir yol aldım ve bir şeyler başardıysam sizden öğrendiklerimin izi var. Mesleğimizin niteliğini ve onurunu korumada yaşanan erozyonda siyasiler kadar öğretmenlerin de sorumluluğu var. Atatürk'ün mirasını korumak, iyi öğretmen olmak ve idealizm ile olur. Hakkınızı arayın ve bağımsız sendikacılıkta örgütlenin.” dedi.

Törende AES Çorum İl Başkanı Nihat Örs, Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Say ve Gazi Gevşek de hazır bulundular. İl Başkanı Nihat Örs, Cansel Güven'e eğitimcilerin kendilerinden aldıkları güçle bağımsız sendikacılıkta başarılı olabileceklerini gösterdiği için Çorum İl Temsilciliği adına plâket verdi ve Çorum leblebisi hediye etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim