İftar Programına Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Sekreteri Cansel Güven, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Alper Öğretici, Genel Mali Sekreter Muzaffer Özhan, sendika il yönetimi ve üyeler katıldı.

AES Genel Başkanı Cansel Güven iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Çorum teşkilatı ve üyeleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Her fırsatta Anadolu’nun her köşesindeki arkadaşlarla bir araya gelmeye, onlarla birebir tanışıp görüş alışverişinde bulunmaya özen gösterdiklerini kaydeden Güven, Çorum İl Teşkilatının çalışmalarını yakından takip ettiklerini ramazan ayındaki bu bereketli günde Çorum’daki üyelerle buluşmanın daha da anlam kazandığını kaydetti. 15 Temmuz gibi milletimizin varlığına, çocuklarımızın geleceğine kasteden kara bir günü yaşayarak bir eğitim ve öğretim yılını yorgun olarak bitirdiklerini söyledi. Cansel Güven “ İnşallah böyle bir günü bir daha yaşamayız. Bunun için hepimiz var gücümüzle gayret göstermeliyiz. Bu vatan topraklarında çocuklarımız özgürce yaşayacaklar. Bunu da biz eğitimciler yapacağız.” dedi.

Cansel Güven sendikal anlayışlarını da anlattığı konuşmasında: “Eğitim öğretmenin, memurun, hizmetlinin idarecinin bütün eğitim çalışanları çaresiz değildir. Anadolu Eğitim Sendikası kuruluşundan bu yana gündemini kendi alanında tabanı ile belirleyen, meslek onurunu, sorunlarını gündemde tutan, doğru ve yanlışı tespit ederken siyasi kabullerle değil, eğitimin gerçekleri ile hareket eden bağımsız, özgür bir sendikadır. Mücadelemizde eğitimin kaliteli bir seviyeye yükseltilmesi en önemli hedeftir. Çözüm odaklı yaklaşımlar ile hakkımız olanı almak için onurlu bir tavır sergiliyoruz. Eğitimin içene düştüğü çıkmazdan kurtuluş yolu aramak adına yapılan ancak önü arkası hesap edilmeden yapılan değişikliklerin faturasını eğitim çalışanları ödemek zorunda kalıyor. Bunun en son örneği karne gününde öğretmene kötü bir karne hediyesi olarak Resmi Gazetede yayınlanan Öğretmen Yetiştirme Strateji Belgesi olmuştur. Öğretmenlik mesleğini bitirme stratejisi olarak nitelendirdiğimiz bu belge ile ilgili itirazlarımızı 25 madde ile sıraladık ve kamuoyu ile paylaştık. Gelişmelere göre takibimiz aralıksız devam edecek. Anadolu Eğitim Sendikası sadece kaygılanmadan isteyerek hakkımızı korumak için sizin desteğinizle mücadeleden yılmayacak. Ben tekrar bu güzel günde Çorum’da ve sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Sizinle birebir konuşmak bize enerji veriyor. Bu organizasyonu gerçekleştiren Çorum il yönetimimize ve katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Eğitim Sendikası İl Başkanı Nihat Örs de, Çorum’da eğitim adına üzerimize düşen görevi ellerinden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Program emekli olan üyelere AES Genel Başkan’ı Cansel Güven’in plaket vermesi ile sona erdi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim