Anadolu Eğitim Sendikası İl Yönetimi 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ü ziyaret etti. AES İl Başkanı Nihat Örs ve Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Say, Kenan Taşkın, Gazi Gevşek, Mesut Çetinoğlu, Ömer Faruk Alkan ve Harun Kıvanç'ın katıldığı ziyarette konuşan Nihat Örs, yeni eğitim öğretim yılının ülke, millet ve tüm eğitim çalışanları için hayırlı olmasını diledi. Eğitimde iyi noktalara gelmenin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten Örs şunları dile getirdi: “Eğitim sürekli yenileşmenin olduğu bir alan. En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak ve eğitim çalışanlarının huzurlu, mutlu, adaletli bir çalışma ortamında görevlerini yapabilmelerini sağlamak için üzerimize düşen her şeyi yapacağız. İnşallah bu eğitim öğretim yılı noksanların tamamlandığı, yeni bir anlayışın hakim olduğu bir yıl olur. Eğitime ve eğitim çalışanlarına bakış açısı ülkenin gelişmişlik ölçütlerinde en başta gelen unsurdur."

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yeni eğitim ve öğretim yılının millet ve eğitim çalışanları için hayırlı olmasını diledi. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesi için bütün imkanları eğitim çalışanlarının her birimindeki görevliler ile kullandıklarını anlatan Büyük, sendikalarla bu konularda her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi. Büyük, "Eğitim çok yönlü bir alan. Bunun için eğitim sendikaları ile işbirliği de bizim için önemli. Karşılaştığımız sorunlarda karşılıklı diyalogla sorunların üstesinden geliriz. Bu ziyaretlerin ileriki günlerde de devam etmesini bekliyorum." dedi.

Ziyarettin ilerleyen bölümünde Çorum’da norm kadro durumu, öğretmenlerin nöbet görevleri, LKS tercihleri sonucu okullardaki kontenjanlar ve yaşanan sıkıntılar, promosyonlar, egzersiz çalışmaları, yer değiştiren okulların durumu, kapanan okullardaki öğretmenlerin isteği dışında tayin istenmek durumunda bırakılmaları gibi konularda görüş alış verişinde bulunularak ziyaret sona erdirildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim