Büro Memur Sen Çorum Şube Başkanı Erdoğan Cengiz, Adliye Sarayı önünde yaptıkları basın açıklamasında, adli ve idari yargı mercilerinde her gün binlerce dosyanın işlem gördüğünü, yüzlerce dosyanın da kayıtlara girdiğini belirterek, her geçen gün artan iş yüküne paralel olarak adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlıkların da gün geçtikçe çoğaldığını ifade etti.
Herkese adalet dağıtılan adliyelerde, çalışanlara adaletli davranılmadığını iddia eden Cengiz, “Personel, çok çalışmakta ancak emeğinin karşılığı olan ücreti alamamakta, özlük hakları her geçen gün erimektedir. Hatta çalışanların var olan hakları da elinden alınmaktadır. Kendinden, ailesinden fedakârlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan kurum personelinin çalışma azmi kırılmaktadır” dedi.
Adliye çalışanlarından Aziz Tütüncü’nün bu sorunlar yumağının son kurbanı olduğunu kaydeden Cengiz, sorunların çözümünün zor olmadığını, Tütüncü’nün yaşadığı sıkıntıları bir nebze olsun giderebilmek için iki defa Adalet Komisyonu Başkanlığı’na müracaat ettiğini ancak bir sonuç alamadığını söyledi.
Benzer bir durumun bir kısım Adliye çalışanı için halen geçerliliğini koruduğunu kaydeden Cengiz, “Sağlık raporu alan çalışanların bir mobbinge maruz kalarak haklarında soruşturma açıldığı yönünde duyumlarımız olmaktadır. Şayet böyle bir durum varsa bunun en temel insan haklarına aykırı olduğunu ve yeni trajedilere meydan vereceğini, adaletin tesis edildiği Adliye sarayından duyurmak isteriz” şeklinde konuştu.
Kamu hizmeti görülürken çalışanların temel haklarının inkar edilerek, ihmal edilerek yapılamayacağını anlatan Erdoğan Cengiz, “Her birimiz için adaleti nihai anlamda arayacağımız yerler Adliyelerdir. Bu durumda insan onurunun en fazla korunduğu yerin Adliyeler ve Adli mekanizmalar olması çok açık bir zorunluluktur” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim