Anma programa Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Halise Akay yaptı. Akay konuşmasında, “Toplumları bu bunalımlı dönemlerden ancak büyük liderler çıkarır. Mustafa Kemal Atatürk, bu özellikleri taşıyan iyi bir asker, büyük bir lider ve siyasi deha idi. O, milli mücadelenin önderi ve Türk devriminin hazırlayıcısıdır. Bütün yönleriyle çağa damgasını vuran, çağı aşma çabasında olan büyük bir devlet adamıdır” dedi.
Akay’ın konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı’ndan Üsteğmen Cenk Otlu, “Atatürk’ün Lider Kişiliği” konusunda bilgiler verdi.
“Mustafa Kemal Atatürk dünya döneminin liderleri içerisinde 21’inci yüzyıla geçebilen tek liderdir” diyen Otlu, “Üstelik diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken, o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hâlâ yaşayabilen dünyadaki tek liderdir” şeklinde konuştu.
Atatürk’ün en büyük hedefinin çağa uygun bir Türk devleti ve Türk toplumunu inşa etmek olduğunu söyleyen Otlu, konuşmasının devamında Atatürk’ün hem asker hem de devlet adamı kimliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Program, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama sınıfının minik öğrencilerinin gösterisi, müzik dinleti ve oratoryo ile devam etti.


(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim