Ek gösterge rakamlarının memurların aylık ücretlerini ondan daha çok da emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını doğrudan etkilediğini ifade eden Yücel, “Düşük ek gösterge, özellikle emekli maaşlarında yüzlerce lirayı bulan hak kaybına neden olmaktadır.
Öğretmenler hem aldıkları eğitim gereği olarak hem de icra ettikleri kariyer mesleği olarak 3600 göstergeyi hak etmektedirler. Çünkü öğretmenle aynı süre eğitim almış, birbirine yakın şartlarda görev yapan diğer meslek gruplarındaki kamu çalışanlarında ek gösterge 3600 olarak uygulanmaktadır” dedi.
Emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde artış sağlayacak olan ve öğretmenler ile birinci derece kademe memurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerin 3600’e yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Yücel, açıklamasında şunları bildirdi:
“Düşük ek gösterge özellikle emeklilikte öğretmenlerin elini kolunu bağladığından, hizmet yılını doldurmuş birçok öğretmen emekli olmak istememektedir. Ek gösterge 3600’e çıkartıldığında öğretmenlerin büyük bir kısmı emekli olabilecek, böylece daha makul emekli maaşı sayesinde daha müreffeh bir hayat yaşayacaklardır. Aynı zamanda, atama bekleyen genç öğretmenlerin önü açılmış, eğitim kadrosu tazelenmiş olacaktır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim